Cinc excursions per gaudir de la muntanya a la Cerdanya | Avui Cerdanya

Cinc excursions per gaudir de la muntanya a la Cerdanya

  • Compartir:

Si aquest estiu esteu a la Cerdanya, teniu ganes de fer alguna excursió sense complicacions i a la vegada gaudir de paisatges de postal, aquí hi teniu la solució. Us proposem cinc excursions per gaudir de la muntanya a la Cerdanya. I és que passejar a la natura cerdana és un doble bon objectiu: el plaer de gaudir de paisatges bonís i el de posar el vostre físic en forma. I no cal desplaçar-se gaire lluny per gaudir-ne. Dins la comarca hi ha infinitat de rutes senderistes per a tota mena d'aficionats i amb diversos nivells de dificultat, i aquí us deixo referenciades aquestes cinc excursions sense complicacions. Som-hi?


1 • Excursió a Prat de Cadí.


L'excursió a Prat de Cadí és una de les més habituals, i a la vegada boniques, de la Cerdanya. Una bona època per fer-la és a l'estiu o bé en primavera avançada o als inicis de la tardor. Es tracta d'una sortida de poc més de dues hores (menys si esteu en forma), amb poc desnivell, sense complicacions i amb bons paisatges a oferir. Per a l'hivern, i en funció de les condicions, també és una bona opció per als qui agraden les sortides amb raquetes.

El millor: l'arribada al prat. Més informació: Excursió a Prat de Cadí.

senderisme-prat-cadi-relaxament-paisatges-istPrat de Cadí (Foto: Ivan Sanz).


2 • Excursió al Puigllançada.


L'excursió ideal per als qui es volen iniciar en les excursions a l'alta muntanya. El Puigllançada (2.410 m) és el que en llenguatge col·loquial dels excursionistes s'anomena un cim de vaques. Les seves panoràmiques, però, són més d'àliga que de cap altre animal. Per arribar-hi es requereix estar en bona forma física, ja que l'accés en els primers trams es fa per forts pendents, però fer l'excursió fins al cim a principis d'estiu és el més similar a caminar per sobre una llarga catifa de gespa de color verd intens.

El millor: les panoràmiques de 360º des del cim. Més informació: Excursió al Puigllançada

alabaus-estiu-la-molinaEls Alabaus de La Molina (Foto: Ivan Sanz).
 

3 • La ruta dels 3 llacs dels Esquits a Font Romeu.


La ruta dels 3 llacs és una de les excursions clàssiques que podem fer a l'Alta Cerdanya. És apta per a tota la família, amb una durada d'aproximadament 2 hores a pas tranquil, amb un desnivell que no supera els 130 metres. Permet gaudir de bonics paisatges, com ara les vistes sobre el Carlit i els Perics o, òbviament, els llacs de la Pradella, Negre i Llarg. També es coneix com la ruta dels llacs Esquits.

Una bona opció per començar la ruta és apropar-se al sender que trobem a tocar de la base del telecadira Calma Nord de l'estació d'esquí de Font Romeu. Així doncs, podem fer ús dels telecadires del sector La Calma que a l'estiu posa en marxa l'estació. Hi podem arribar amb el nostre vehicle des del sector Airelles. Alternativement hi ha un servei de navetes des de Font Romeu poble (consulteu horaris).

El millor: ruta enre bosc i l'observació dels tres llacs. Més informació aquí: Els llacs dels Esquits a Font Romeu.

pradella-sender-tres-llacs-font-romeu-istLlac de la Pradella (Foto: Ivan Sanz).


4 • El llac de Font Viva


Excursió al llac de Font Viva. Ruta fàcil de 200 metres de desnivell i de 7 km de recorregut en bucle. Accés molt fàcil amb vehicle fins al punt de sortida d'excursió. Un cop entrem a Porté, cal travessar el poble i seguir cap al fons de la vall en direcció a l'estany de Passet i vall de Font Viva. Trobareu els rètols indicatius de massís del Carlit per Lanós. Si us serveix de referència, passareu per davant el parc de bombers.

Tota la carretera està pavimentada, però és una mica estreta. A l'estiu, i en horari de màxima afluència, hi ha un peatge de 5 euros, normalment entre les 8 del matí i les 6 de la tarda. Si accediu fora d'aquest horari no us caldrà pagar.

El millor: el llac és molt "fotogènic". Més informació aquí: El llac de Font Viva.

seleccio_font_vivaporte-font_viva-07_08_2023-ist-28Llac de Font Viva (Foto: Ivan Sanz).


5 • Excursió a l'ermita de Bell-lloc


Santa Maria de Bell-lloc (1.685 m) és una església romànica situada al vessant sud del turó del mateix nom (Turó de Bell-lloc, 1.705 m) que ofereix espectaculars vistes panoràmiques sobre la Baixa Cerdanya, la serra del Cadí, la Tosa d’Alp i el Puigmal. És un objectiu habitual per a molts excursionistes que sovint hi accedeixen des de Dorres, des d’Angostrina i Vilanova d’Escaldes o, fins i tot, des de Puigcerdà mateix via Ur. Us proposem una excursió alternativa amb sortida des de Brangolí, (1.521 m), un veïnat del terme municipal d’Enveig, al qual podem accedir des d’una carretera estreta que mena des de la mateixa RN20 que travessa el poble.

El millor: una talaia de 360º al bell mig de la Baixa i Alta Cerdanya. Més informació aquí: Excursió a l'ermita de Bell-lloc.

32591a47764ead663eb7506ab5c84286-oqmlisc86x03g864731nqrzyo0kq79diortorqdg2o.jpg
Ermita de Bell-lloc (Foto: Ivan Sanz).


Si us ha agradat llegir Cinc excursions per gaudir de la muntanya a la Cerdanya també us podria interessar la lectura de El sender de les marmotes, una experiència natural i pedagògica a Font-Romeu.

Recopilació de rutes i descripció a càrrec d'Ivan Sanz. Fotografia de portada: llac de Malniu.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal