Com i quan observar la brama del cérvol al Parc Natural del Cadí-Moixeró? | Avui Cerdanya

Com i quan observar la brama del cérvol al Parc Natural del Cadí-Moixeró?

  • Compartir:

La brama del cérvol es pot observar des d'aquest cap de setmana en diversos punts d'informació. Estan habilitats als parcs de l'Alt Pirineu i Cadí-Moixeró i a les reserves de caça de l'Alt Pallars, Boumort i el Cadí.

Aquest cap de setmana s'obren els punts d'informació per donar a conèixer la brama del cérvol al Parc Natural de l'Alt Pirineu i al Parc Natural del Cadí-Moixeró, així com a la reserves nacional de caça de l'Alt Pallars, Boumort i el Cadí. A través d'aquest servei s'ofereixen pautes d'actuació per observar aquest fenomen de forma segura sense malmetre la tranquil·litat de l'espècie, afavorint així l'ecoturisme i la seva desestacionalització. La brama del cérvol és la manifestació del zel d'aquesta espècie, un espectacle natural que té lloc des de mitjan setembre a mitjan octubre. Els cérvols cerquen les femelles i bramen de manera espectacular, especialment a primera i última hora del dia, intentant atreure el màxim nombre de femelles.

Al Parc Natural de l'Alt Pirineu i a la Reserva de Nacional de Caça de l'Alt Pallars s'han habilitat tres punts d'observació gratuïts a les Ares, Alós d'Isil i Cerbi, que estaran oberts en cap de setmana des del 16 de setembre fins el 15 d'octubre. Els punts d'observació disposaran d'informadors i material òptic des de trenc d'alba fins a les 11 hores i de 17 hores fins al vespre.

Així mateix, els guies intèrprets acreditats del Parc Natural de l'Alt Pirineu fan acompanyaments, de manera exclusiva i en grups reduïts, per viure l'experiència amb intensitat i seguretat. Mentre, a la Reserva Nacional de Caça de Boumort hi haurà un punt d'informació al Mirador de Fites que estarà operatiu els dies 16, 17, 23, 24, 25 i 30 de setembre, i 1, 7, 8, 12, 23, 14, i 15 d'octubre.

D'altra banda, al Parc Natural Cadí-Moixeró i la Reserva Nacional de Caça del Cadí, al Berguedà, s'ha habilitat un servei gratuït d'acompanyament a l'observació de la brama del cérvol. Així, hi haurà dos punts d'observació al xalet del coll de Pal i a Castellar de n'Hug. Allà, educadores ambientals posaran al servei dels visitants coneixements, material pedagògic i òptic perquè tothom que s'hi apropi pugui gaudir d'aquest fenomen natural amb respecte per l'animal i el seu entorn.

Si us ha agradat la lectura de Com i quan observar la brama del cérvol al Parc Natural del Cadí-Moixeró? també podria interessar-vos llegir Accions per protegir el gall fer a la Cerdanya.

Informació i fotografia d'ACN.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal