Comencen les obres del nou telecabina de Font Romeu | Avui Cerdanya

Comencen les obres del nou telecabina de Font Romeu

  • Compartir:

Fa poc més d'un any que es va signar la renovació de la concessió de Font Romeu i Pirineus 2000 a Altiservice per 25 anys. A canvi, el concessionari ha començat aquest mateix mes de juny la inversió continuada de 30 milions d'euros destinats a invertir, entre altres, en la renovació de l'oficina de turisme i en un nou telecabina per accedir a Les Airelles.

demolicio-telecabina-font-romeu-terminal-sortida-captura-video-benjamin-zieglerEl telecabina de Font Romeu ja és història (Foto: captura vídeo Benjamin Ziegler).


Primeres imatges de la demolició de l'oficina de turisme i terminal de sortida del telecabina Les Airelles de Font Romeu. Es construirà un nou edifici que permetrà l'arribada a les cabines des del peu de carrer. El vídeo i les imatges són obra de Benjamin Ziegler i s'ha realitzat com a part d'una comanda de fotografies aèries. Especifica que el vol amb dron ha rebut l'autorització de la prefectura i a la vegada en coordinació amb l'aeròdrom de SainteLéocadie - Santa Llogaia , situat a pocs quilòmetres.

Recordem que l'any passat Font Romeu Pirineus 2000 va renovar la concessió a Altiservice per 25 anys i que d'aquest nou contracte en va sortir la inversió de 30 milions d'euros en nous remuntadors i en nous projectes. Entre les noves inversions hi ha prevista la renovació del telecadira Calma Nord, que serà substituït per un desembragable de 6 places o la substitució del telecadira, obra que ja ha començat aquest mes de juny.

Renovació del telecabina Les Airelles


La renovació del telecabina té per objectiu, a banda de la finalització de la seva vida útil com a remuntador, que els clients puguin accedir a Font Romeu cota 1960 amb una mobilitat més còmoda. S'instal·larà un nou remuntador de major capacitat i velocitat i, a la vegada, permetrà desenvolupar la zona cap a una estació amb activitat "4 estacions".

En el cas del nou telecabina, està previst que es rebaixi uns pocs metres la terminal de sortida, eliminant les actuals escales que impedien la fluïdesa en l'accés. El nou remuntador transportarà més de 2.000 persones per hora. També es preveu reformar el peu de pista de Font-Romeu sector Airelles, reforma que pretén donar fluïdesa a la circulació dels esquiadors, a més d'oferir una nova zona d'iniciació segura i divertida. Es preveu que el nou telecabina entri en funcionament a la temporada 2023/2024.

Més sobre la nova infraestructura
 

Si us ha agradat llegir Comencen les obres del nou telecabina de Font Romeu també us pot interessar la lectura de Font Romeu Pirineus 2000 renova la concessió a Altiservice per 25 anys.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal