Conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i Consell Comarcal de Cerdanya | Avui Cerdanya

Conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i Consell Comarcal de Cerdanya

  • Compartir:

La Diputació de Lleida destinarà 30 milions d'euros per al finançament d’inversions en matèria de salut fins al 2025. Suposa duplicar la inversió de l'anterior pla i es repartirà entre ajuntaments i entitats municipals descentralitzades.

El ple de la Diputació de Lleida d'aquest dijous ha fet l'aprovació inicial del Pla de Cooperació Municipal, que preveu destinar 30 milions d'euros per finançar inversions en matèria de salut al territori lleidatà durant el període 2023-2025. Cada any es repartiran 10 milions d'euros als ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran. La quantitat total duplica la invertida en l'anterior pla, que es va exercir entre els anys 2020-2022. Seran objecte de subvenció les iniciatives vinculades a la millora del consum, tractament i recollida d'aigua així com les que busquin habilitar equipaments mèdics, sociosanitaris o caneres amb el corresponent mobiliari.

Concretament, pel que fa a l'àmbit hídric, tindran la consideració de subvencionables les despeses d’inversions vinculades a la millora i adaptació de les infraestructures de captació, emmagatzematge, distribució i dels sistemes de tractament i potabilització d’aigua destinada a consum. També la millora i adaptació de les infraestructures de tractament de l’aigua en piscines municipals o de les xarxes de recollida de les aigües residuals fins a la seva depuració.

A més, la Diputació ajudarà a la compra, reforma, construcció i/o adaptació d’equipaments per a ser utilitzats com a consultori mèdic local, tanatori, cementeri, sala de vetlla, així com altres equipaments de caràcter sociosanitari, d’acord amb les normes i requisits, si és el cas, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya o d’aquells departaments competents. També s'inclouen les caneres i les adquisicions d’equipament, mobiliari i altres per aquestes instal·lacions.

La quantitat total aprovada es preveu distribuir amb 1 milió d'euros per a l'Ajuntament de Lleida, i 28,4 milions per a la resta de consistoris i entitats municipals descentralitzades (EMD) del territori lleidatà.

Concretament, els municipis es repartiran 14 milions d'euros, mentre que les EMD se'n distribuiran 1,2. A banda d'això, es repartiran 10,8 milions més entre els municipis en funció del seu nombre d'habitants i 2,4 milions de suplement entre els de l'àmbit del Pirineu. La Diputació aplicarà també criteris de discriminació positiva per aquells indrets que es determini que ho puguin necessitar.

Llum verda als convenis de col·laboració en l'àmbit de la salut

En el mateix àmbit de la salut, el ple ha donat també el vistiplau al conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i l’Associació Salut Mental Catalunya Terres de Lleida, Coordinadora d’Entitats de Salut Mental i Addiccions i les entitats associades que la integren, 2023-2024.

També tenen llum verda els convenis de col·laboració entre l'ens provincial i els consells comarcals de l’Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Cerdanya, per l’encàrrec de gestió del servei de suport al sistema de recollida de mostres d’aigua destinada al consum de les comarques esmentades, que la Diputació de Lleida desenvolupa, en el marc dels controls de qualitat de l’aigua, previstos en les diferents xarxes de distribució del territori, corresponents a les anualitats 2023 i 2024.

En l’apartat de mocions, s’ha aprovat per unanimitat la presentada pel grup polític de Junts-Impulsem per demanar millores en el marc legal, la flexibilització dels horaris de presència als parcs i les millores en la cobertura sanitària per a la protecció dels bombers i bomberes voluntàries de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran.

Informació i fotografia d'ACN.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal