El Grup de Recerca de Cerdanya fa entrega dels premis Vila de Puigcerdà | Avui Cerdanya

El Grup de Recerca de Cerdanya fa entrega dels premis Vila de Puigcerdà

  • Compartir:

Aquest dissabte nit s'ha celebrat a l’Ecoresort de Prullans (Hotel Muntanya) el sopar anual del Grup de Recerca de Cerdanya. Un esdeveniment en el transcurs del qual es van lliurar diferents guardons que atorga l'esmentada entitat.

Així, el premi Sebastià Bosom – Vila de Puigcerdà, al millor treball de recerca de Batxillerat sobre algun tema relacionat amb Cerdanya. La guanyadora ha estat la Maria Martinez Garcia, amb un treball titulat: “La dona a la Vila de Puigcerdà” i va percebre un trofeu commemoratiu, un lot de llibres i una dotació econòmica de 600 euros.

L’accèssit ha estat concedit a la Clàudia Tor Llombart, per un treball titulat: “L’Hospital de Cerdanya, salut més enllà de fronteres”, i va percebre un trofeu commemoratiu, un lot de llibres i una dotació econòmica de 300 euros.

El premi Josep Egozcue – Vila de Puigcerdà, a la trajectòria investigadora relacionada amb Cerdanya, ha estat concedit a l’historiador Jean-Louis Blanchon, pels seus treballs sobre història contemporània de la Cerdanya i per la seva tasca divulgadora de l’art religiós a la comarca i va percebre un trofeu commemoratiu.

El premi Josep Maria Martí – Vila de Puigcerdà es concedeix a la persona amb una trajectòria humanística relacionada amb Cerdanya i va recaure en la Carme Baulenas Relats, especialment per la seva tasca en el món de la música i dels cors a la Cerdanya, tant pel que fa a la creació i direcció d’aquests, com per la tasca divulgadora de la música i el cant a tota la comarca i més enllà.

El lliurament de premis va tenir lloc al restaurant de l’Ecoresort de Prullans, amb assistència variada d’autoritats, familiars dels premiats i gent del món de la Cultura, i l’Ensenyament comarcal.

Informació i fotografia de Grup de recerca Cerdanya - Francesc Esteban. Peu de fotografia: D’esquerra a dreta: Paquita Valiente (família Bosom), Eduard Bosom, Mar Quera (regidora d’Esports de Puigcerdà), Jean-Louis Blanchon (premi Josep Egozcue), Joan Llombart (en representació de Clàudia Tor, accèssit del premi Sebastià Bosom), Enric Quílez (president del GRC), Carme Baulenas (premi Josep Maria Martí), Maria Martínez (guanyadora del premi Sebastià Bosom), Jordi Palomino (regidor de Cultura de Puigcerdà).

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal