Els 3 llacs de Font-Romeu, lexcursió ideal per a tota la família | Avui Cerdanya

Els 3 llacs de Font-Romeu, l'excursió ideal per a tota la família

  • Compartir:

La ruta dels 3 llacs, una excursió per a tota la família, que permet visitar l'estany de la Pradella, Negre i Llarg, a la Calma Nord de Font Romeu.

estany-llac-llarg-font-romeu-110723-ist-02

La ruta dels 3 llacs és una de les excursions clàssiques que podem fer a l'Alta Cerdanya. És apta per a tota la família, amb una durada d'aproximadament 2 hores a pas tranquil, amb un desnivell que no supera els 150 metres. Permet gaudir de bonics paisatges, com ara les vistes sobre el Carlit i els Perics o, òbviament, els llacs de la Pradella, Negre i Llarg.

Una bona opció per començar la ruta és apropar-se al sender que trobem a tocar de la base del telecadira Calma Nord de l'estació d'esquí de Font Romeu. Així doncs, podem fer ús dels telecadires del sector La Calma  que a l'estiu posa en marxa l'estació. Hi podem arribar amb el nostre vehicle des del sector Airelles. Alternativement hi ha un servei de navetes des de Font Romeu poble (consulteu horaris).

El preu d'aquests dos telecadires és d'11 euros els adults i de 7,40 per als estudiants, segons tarifa de juliol de 2023. Cal dir, però, que hi ha diverses tarifes, com ara les adaptades a jubilats, entre altres.

Font%20Romeu-estiu-Ruta%20dels%203%20llacs-calma%20nord-110723-05

L'excursió, en forma de bucle i d'uns 4 quilòmetres, travessa boscos de pi negre, està ben senyalitzada i no és exigent físicament, si bé cal vestir amb roba i calçat esportiu per a muntanya. I que no falti una motxilla en la qual sempre carregarem aigua, crema solar, gorra i jaqueta de muntanya per si les condicions meteorològiques canvien.

I és que cal tenir present que, si bé és una excursió indicada per a l'estiu, cal no oblidar que ens trobem a una altitud propera als 2.000 metres i no és descartable les tempestes de tarda. O un canvi brusc del temps.
 

Telecadires Calma Nord i Calma Sud


La pujada amb el remuntador Calma Sud ens permetrà observar el paisatge de la cara sud del Roc de la Calma. Com canvia veure’l de verd i no de blanc! De blanc els salts de l’snowpark fan por, i de verd semblen més “humans”.

En arribar a la terminal superior podem fer una breu parada abans d'enllaçar amb el veí telecadira Calma Nord. Aquí hi ha la possibilitat de fer-nos una fotografia de record del photocall instal·lat a tocar del "roc" i, per descomptat, admirar el paisatge de l'entorn. Gaudim d'una panoràmica privilegiada sobre la Cerdanya, la serra del Cadí, la Tossa d'Alp i el massís del Puigmal.

/pradella-sender-tres-llacs-font-romeu-ist

I sense entretenir-nos, ja podem enllaçar amb el telecadira Calma Nord, que ens permetrà apropar-nos a l'inici del sender de la ruta dels tres llacs. De baixada amb el giny mecànic podrem observar unes magnífiques panoràmiques d'alguns dels llacs que descobrirem durant la caminada, així com del pla de les Bones Hores i el llac de les Bulloses. Més a l'horitzó i siluetats pel cel hi veiem els pics Peric i el Carlit.

L'Estany de la Pradella és possiblement el més fotogènic dels 3. Al seu entorn, hi trobem petits i idíl.lics racons o prats verds en forma de caleta de pessebre, que conviden a asseure's i prendre alguna cosa relaxadament.

Estany negre, conegut amb aquest nom per ser el més profund i el més fosc dels tres de la ruta.

I l'estany llarg, i que tal com apunta el nom té una forma allargada.

perics-bullosa-110723-ist

La ruta dels 3 llacs de la Calma de Font-Romeu són, doncs, una bona activitat per a l’estiu, sobretot per als qui agrada fer excursions sense complicacions però de bons resultats fotogènics i, sobretot, “desestressants” per a la nostra ànima. Us hi animeu?

Més qüestions a tenir en compte

Tingueu en compte els horaris d'obertura i tancament dels telecadires (de 09.15 h a 17.30 h).

A la zona, podeu dinar als restaurants de La Gallina o de Les Bones Hores (recomanable reservar).

La zona és parc natural Regional dels Pirineus i està protegida des de l'any 1976.

Podeu trobar més informació de la ruta a Font Romeu Pirineus 2000 en aquest enllaç.

Heu de saber que part dels terrenys i els llacs són propietat de l'Ajuntament de Llívia, tot i ser en territori administrativament francès.

Per si us interessa el track, aquí els teniu disponibles: a Strava i a Wikiloc.

planol-track-ruta-dels-tres-llacs-wikiloc

També us pot interessar

Si us ha interessat la lectura de Els 3 llacs de Font-Romeu, l'excursió ideal per a tota la família, també us podria interessar llegir Font Romeu encara l'estiu amb més activitats i més zones lúdiques.

Si us ha interessat aquest article patrocinat Els 3 llacs de Font-Romeu, l'excursió ideal per a tota la família i penseu que a la vostra empresa, associació o institució també us podria ser útil aquesta fórmula, contacteu amb nosaltres a Publicitat i continguts.

Article i fotografies d'Ivan Sanz i Diaridelaneu.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal