Els busos llançadora entre Lles i Pollineres funcionaran els caps de setmana de setembre | Avui Cerdanya

Els busos llançadora entre Lles i Pollineres funcionaran els caps de setmana de setembre

  • Compartir:

Els busos llançadora entre Lles i Pollineres deixen de funcionar a diari aquest mes de setembre i ho faran, només, els caps de setmana.

2023/07/Bus-llancadora-4-1024x1024


La posada en marxa fa dos estius a Lles de Cerdanya de dues línies de busos llançadora que uneixen els aparcaments de les estacions d'esquí nòrdic de Lles i Aransa amb la font de Pollineres, des d'on s'arriba a peu als Estanys de la Pera, ha tornat a funcionar aquest estiu. El servei, que es finança amb una subvenció del Consell Comarcal de la Cerdanya, va funcionar els caps de setmana del juliol, tots els dies d'agost, i des d'avui divendres 1 de setembre ho farà, només, els caps de setmana.

2023/07/Bus-llancadora-1-1024x1024

L'objectiu d'aquesta actuació és evitar la concentració de vehicles que es registraven a la zona en aquesta època. Per tal de fer front a la situació, l'Ajuntament de Lles de Cerdanya va decidir restringir-hi l'accés rodat per, d'aquesta manera, minimitzar les molèsties als vianants i al bestiar i vetllar pel manteniment del medi natural. Els residents o les persones que tenen terres en aquesta part del municipi compten, però, amb una autorització que els hi permet el pas. Aquesta mesura seguirà vigent durant la resta de l'any, tot i que s'estudiarà si fora de l'estiu es pot establir un servei de taxis que cobreixi el trajecte que ara fan els busos.

La línia que surt de l'estació de nòrdic de Lles també fa parades a prop de l'Estany de l'Orri i la zona del Pradell. Mentre, la que ho fa d'Aransa s'atura a Prat Miró abans d'arribar a Pollineres. En tots dos casos, hi ha cinc expedicions diàries per sentit.

 

Més informació en aquest enllaç.

 

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal