Els maldecaps judicials dArantxa Sánchez Vicario sestenien fins a Bellver de Cerdanya | Avui Cerdanya

Els maldecaps judicials d'Arantxa Sánchez Vicario s'estenien fins a Bellver de Cerdanya

  • Compartir:

L'extennista Arantxa Sánchez Vicario serà jutjada la setmana que ve per amagar patrimoni perquè no li embarguessin. S'enfronta a quatre anys de presó en un judici a Barcelona contra ella, el seu exmarit i cinc testaferros.

El jutjat penal número 25 de Barcelona té previst jutjar la setmana que ve l'extennista catalana Arantxa Sánchez Vicario, el seu exmarit, Josep Santacana, i cinc persones més per haver buidat els seus comptes i amagat patrimoni per tal que no li embarguessin per un deute amb Hisenda. Després de ser condemnada a pagar a l'Agència Tributària, un banc li va reclamar els diners, però l'esportista i la seva parella, amb l'ajuda de diverses persones van vendre nombroses propietats immobiliàries a empreses seves ubicades a l'estranger. La fiscalia demana quatre anys de presó per a l'extennista i Santacana.

El judici se celebrarà de dimarts a divendres a l'auditori de la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Dimarts i dimecres serà el torn dels testimonis, dijous els informes pericials i divendres s'acabarà amb l'interrogatori dels acusats.

El deute d'Arantxa Sánchez Vicario amb l'Agencia Tributària va ser avalat i pagat per un banc espanyol, que alhora va rebre, l'abril i l'octubre del 2010, un total de 5,2 milions d'euros d'un banc de Luxemburg, que alhora li va demanar els diners a l'extennista. En no cobrar, aquest segon banc va interposar una demanda el març del 2011 contra l'esportista, que va acabar amb una sentència d'un jutjat d'Esplugues de Llobregat, el setembre del 2013, que condemnava Sánchez Vicario a pagar el deute. La jugadora no va pagar i una interlocutòria del gener del 2014 va fer executar la sentència per valor de 7,5 milions d'euros, tenint en compte els interessos.

Segons la fiscalia, per evitar l'embargament de comptes i propietats, Sánchez Vicario i el seu aleshores marit, Josep Santacana, juntament amb altres cinc persones, van idear un pla per descapitalitzar-se i frustrar l'execució de la sentència. Van buidar tots els comptes bancaris, van desaparèixer totes les quantitats que havia cobrat en procediments judicials contra els seus pares i altres persones, i fins i tot els diners cobrats, alguns de forma opaca, de part de mitjans de comunicació o en concepte de drets d'autor d'un llibre del 2010.

Santacana administrava diverses societats propietat de l'extennista, empreses que bàsicament gestionaven patrimoni immobiliari. El matrimoni va decidir traspassar una vintena d'habitatges, places d'aparcament, terrenys i locals situats a diversos punts de Catalunya com Bellver de Cerdanya, Sant Feliu de Guíxols, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sitges, Sant Cugat del Vallès, Barcelona o Premià de Mar, i també Formentera. Les propietats van passar a una societat uruguaiana.

Els altres cinc acusats van actuar com a testaferros o mitjancers en aquestes societats i van facilitar el traspàs de les propietats a altres empreses fora d'Espanya.

Per tot això, la fiscalia demana quatre anys de presó i 8.640 euros de multa per a l'extennista i el seu exmarit per alçament de béns i insolvència punible, tres anys i mig de presó i 7.560 euros de multa per a uns altres quatre investigats com a cooperadors necessaris, i dos anys i nou mesos de presó i 7.200 euros de multa per al cinquè investigat. A més, Sánchez Vicario i la seva parella hauran d'indemnitzar conjuntament el banc amb 6,1 milions d'euros. Els altres cinc acusats hauran d'indemnitzar l'entitat bancària amb un total de 12,3 milions d'euros. També les set empreses relacionades amb els fets hauran d'indemnitzar el banc, com a responsables civils subsidiàries, amb un total de prop d'11 milions d'euros.

Informació d'ACN, fotografies de Diaridelaneu.cat.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal