Font Romeu comença les obres del nou telecabina | Avui Cerdanya

Font Romeu comença les obres del nou telecabina

  • Compartir:

Ens ho explica amb detall Maude Lletché, responsable dels departaments comercial i comunicació d'Altiservice Font Romeu Pyrénées 2000, a l'Alta Cerdanya.
 

Bones notícies des de Font Romeu. Ja fa uns quants dies que han començat les obres de demolició de l'oficina de turisme del poble de Font Romeu, a l'Alta Cerdanya, així com les terminals de sortida i arribada del vell telecabina. "Després de 48 anys en servei, ja li tocava la renovació. En aquests anys hem calculat que ha transportat prop de 7 milions de persones", ens ha explicat Maude Lletché, responsable dels departaments comercial i comunicació d'Altiservice Font Romeu Pyrénées 2000.

maude-lletche-210623Maude Lletché, des de Les Airelles (Foto: IST).

Nou telecabina més ràpid i amb més capacitat


Des del sector de Les Airelles, situat a gairebé 2.000 metres i en un entorn de verd intens gràcies a les pluges d'aquestes darreres setmanes, ha confirmat que el nou telecabina serà subministrat per Leitner. La seva oferta presentava alguns avantatges respecte a les altres competidores, com ara un consum que "pot estar entre un 8 i un 12% menys, més seguretat per als treballadors a l'hora de fer el manteniment, gràcies a la tecnologia integrada, i també menys soroll", afirma la responsable de comunicació de Font Romeu, que també hi ha afegit que el preu "era una qüestió a tenir en compte, per descomptat".

Telecabine--16-.jpgTelecabina de Les Airelles en una imatge de Turisme Pirineus Orientals (66).

Adeu, doncs, a les cues d'accés en els matins de temporada alta o a l'hora de tornada per baixar. I és que entre els avantatges que suposarà el nou giny mecànic per als esquiadors, hi ha la rapidesa (el trajecte entre el centre urbà del poble i Les Airelles serà de menys de 5 minuts) i molt especialment l'increment de la capacitat de transport, que passarà dels 750 passatgers/hora actuals als 2.400 que permetrà la nova instal·lació.

A més, les noves cabines seran panoràmiques en els seus 360°, tindran capacitat per a 10 persones, i permetrà el transport de persones amb mobilitat reduïda, bicicletes de muntanya o cotxets per a nadons, entre altres prestacions.

Maude Lletché ha assegurat que si no hi ha imprevistos la nova instal·lació s'obrirà al públic "entre el 17 i el 20 de desembre" i posa l'accent que amb aquesta inversió, tot just la primera d'un global que s'espera per als pròxims anys, el poble de Font Romeu es projecta de nou com un peu de pista més còmode, més fàcil, modern i pràctic, i això darrer ho serà especialment gràcies a les més de 400 places d'aparcament disponibles a peu de la nova terminal de sortida. Una terminal de nova construcció per a la qual també es modernitzen els serveis de taquilla o atenció als clients, entre molts altres que s'ubicaran a peu de terminal.

Què se'n farà del vell telecabina Poma?


Finalment, preguntada pel destí final del vell telecabina, instal·lat l'any 1977 per Poma, ha explicat que serà totalment desballestat i reciclat. "És una instal·lació molt vella i que no permet reubicar-la com a remuntador de segona mà", ha conclòs al respecte.

telecabina-les-airelles-font-romeuCabines del telecabina de Les Airelles (Foto: Diaridelaneu).

Per contra, no es pot dir el mateix de les cabines, el destí finals de les quals ha aixecat molta expectació. "Fa dies que estem rebent correus electrònics i trucades per demanar-nos quin destí tindran. Ens han demanat per comprar-les i, per això, les subhastarem al llarg de les properes dues temporades", ha destacat, tot afegint que els beneficis d'aquesta operació aniran destinats a una entitat social i sobre la qual se n'informarà pròximament.

Ja ho sabeu lectors: si teniu un jardí, un establiment après-ski, o un garatge espaiós, potser us pot interessar participar en la subhasta. Penseu-ho ràpid, perquè la demanda sembla ser que és important i la sortida de les cabines serà ràpida, paradoxalment, res a veure amb la lentitud amb què fins ara feien el trajecte entre el poble i Les Airelles. Us hi animareu?

 

 

Més informació sobre Font Romeu

Si us ha agradat llegir Font Romeu comença les obres del nou telecabina també us pot interessar la lectura d'aquest article patrocinat Font Romeu encara l'estiu amb més activitats i més zones lúdiques.

Per saber més sobre les inversions previstes els propers anys en aquesta estació de l'Alta Cerdanya, també us pot interessar la lectura de Font Romeu Pirineus 2000 renova la concessió a Altiservice per 25 anys.

Article redactat per Ivan Sanz amb entrevista realitzada el 21 de juny de 2023 a Les Airelles de Font Romeu.

 

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal