Semblava que la pandèmia liquidaria una entitat excursionista amb 25 anys dhistòria | Avui Cerdanya

Josep Elias Gavernet: "Semblava que la pandèmia liquidaria una entitat amb 25 anys d'història"

  • Compartir:

L'integrant de la Junta Directiva del Club Excursionista Cerdanya (GREC) explica les activitats que organitza l'entitat i com ha millorat el pronòstic de número de socis respecte el 2020

 

El Club Excursionista Cerdanya (GREC) va néixer fa més de dues dècades amb l'objectiu de reunir els apassionats de l'esport a la muntanya i els amants de la natura en una sola entitat. "A grans trets realitzem una passejada fàcil de dues hores cada divendres i un o dos cops al mes fem una excursió d'entre quatre i sis hores de mitjana, ja pels més valents", explica uns dels integrats de la Junta Directiva del Club, Josep Elias Gavernet.

Però pujar i baixar cims no és l'única activitat que organitzen els membres del Club. "Difonem documents audiovisuals de temes naturalistes i mediambientals", assenyala Elias. Respecte a l'àmbit cultural, "s'intenta col·laborar amb entitats de Puigcerdà i d'arreu de la comarca". A més a més, l'agrupació també fa de "mitjancera" per poder tramitar "la federació esportiva", ja que per les seves sortides es necessita obligatòriament "l'assegurança de muntanya".

I, tot i que avui dia l'associació camina amb pas ferm cap endavant, durant el 2020 van patir una greu crisi. "Vàrem assumir la Junta quatre membres, perquè va quedar deserta la primera convocatòria d'eleccions després de la dimissió de la Junta en Ple", apunta l'excursionista. "Semblava que la pandèmia liquidaria una entitat amb 25 anys d'història", reconeix Elias.

Finalment, ja "a la segona convocatòria", el membre del GREC descriu que es van presentar "quatre socis amb ganes de fer coses". El febrer de 2021, Elias concreta que ja eren 47 socis. "Vàrem programar la resta de l'any i vam acabar amb 104 socis". I el que sí que són "bones notícies" és que, actualment, són 60 més, és a dir, 164 socis.

 

Fer-se soci del Club

Les persones que estan interessades a fer-se socis del Club Excursionista Cerdanya poden fer-ho a través de la seva pàgina web. De tota manera, pels qui no són amants de gestionar altes de manera digital, el GREC atén al públic al Museu Cerdà de Puigcerdà (Carrer Higini de Rivera, número 4, baixos) els dijous de 19.30 a 20.20 hores. 

 

El preu d'associar-se té un cost de 28 euros l'any per les persones entre els 18 i els 64 anys. A partir d'aquesta edat, la quota a pagar es redueix als 16 euros l'any. "Els socis es tenen en compte amb el GREC per decidir dins de l'assemblea la línea que ha de dur el club", explica el membre de la Junta Directiva.

 

Pròximes sortides

Aquest mes de maig el Club organitza dues excursions: el dia 20 realitzen una part del Camí dels Bons Homes i, el 29, la roda d'Aiguatèbia; una sortida que fan cada set anys. Pel juny, les sortides que es preveuen són la XXXIV Caminada Popular de l'IEC (dia 4), un tram del Camí de Sant Jaume (dia 17), la Flama del Canigó (dies 21 i 22) i la travessa de Núria (25 de juny).

De cara al juliol, el GREC realitzarà el dia 1 la travessa de Vésines (on també es farà nit), el 15 una altra part del Camí dels Bons Homes i el 23 una sortida a la Vall d'Orlú, passant pel refugi de Beys. Ja a l'agost, es preveu recórrer el dia 5 un tram diferent del Camí de Sant Jaume, es recuperarà l'excursió de l'IEC i, finalment, el dia 26 tenen pensat organitzar una sortida micològica per poder identificar correctament les espècies de bolets de cara a la tardor.

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir Josep Elias: "Semblava que la pandèmia liquidaria una entitat amb 25 anys d'història", potser també t'interessa la lectura de Deu plans esportius per fer a l’estiu al Pirineu

 

Article redactat per Elena Pardo amb la informació proporcionada per uns dels integrats de la Junta Directiva del Club Excursionista Cerdanya (GREC), Josep Elias

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal