La neu produïda va salvar la temporada a La Molina i Masella | Avui Cerdanya

La neu produïda va salvar la temporada a La Molina i Masella

  • Compartir:

(Puigcerdà - Ivan Sanz) No és la primera vegada que observem aquesta imatge de portada, però sí la primera en la qual més clarament que mai podem afirmar que, sense la neu produïda, durant bona part de la temporada hauria estat impossible esquiar a les estacions de la Cerdanya. La imatge és d'aquesta Setmana Santa passada a Masella.

cano_neu-la_molina-istjpg

Tal com mostra la imatge, es pot comprovar com el traçat de l'esquerra, el que disposa de neu de canó, és el que presenta millors condicions. I just on finalitza la línia de canons, també és on la neu és més escassa. El traçat central, que com es pot observar no disposa de suport de canons per a produir neu, però sí que rep (o rebia) el tractament de les trepitjaneus, ja no és zona esquiable. I finalment, el traçat de la dreta, que només rep neu natural i no es trepitja, és fa del tot impossible de lliscar, sigui amb esquís o amb planxa de surf.

En aquesta ocasió sí que podem dir que, en la qüestió de l'esquí alpí, la neu produïda ha "salvat" la possibilitat de lliscar a la Cerdanya en aquesta temporada, i molt especialment durant la passada Setmana Santa. Cal recordar que ve precedida d'un hivern molt escàs en precipitacions i amb temperatures anormalment altes.

masella-cap-de-bosc-301018

Si t'ha interessat llegir La neu produïda salva l'esquí de Setmana Santa a La Molina i Masella potser també t'interessi la lectura de Consells per gaudir dels esports de neu a la primavera.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal