La UE selecciona lHospital de Cerdanya com a cas destudi de polítques regionals | Avui Cerdanya

La UE selecciona l'Hospital de Cerdanya com a cas d'estudi de polítiques regionals

  • Compartir:

Durant el matí d'aquest dimarts 6 de juny experts de l'OCDE han visitat el centre sanitari, que ha estat escollit perquè compta amb una experiència única com a laboratori de cooperació transfronterera, en l'àmbit del desenvolupament conjunt de projectes i serveis públics

 

Una delegació de tècnics i experts de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha visitat aquest dimarts 6 de juny l'Hospital de Cerdanya, que ha estat triat com a cas d'estudi en el marc dels treballs sobre desenvolupament regional encarregats per la Unió Europea.

Segons va avançar la Generalitat de Catalunya el passat 2 de juny, la directora general de l'Acció Exterior, Anna Dotor i Casals, participarà en la missió d'estudi sobre els Pirineus de l'OCDE i la Comissió Europea que tindrà lloc a la Cerdanya.

La Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea (DG-REGI), que és el departament responsable de les polítiques per a les regions i ciutats de la UE, ha encarregat a l'OCDE l'estudi de cinc regions de la Unió, amb la finalitat d'identificar dificultats i oportunitats de millora en l'àmbit de la governança.

 

Experiència com a laboratori de cooperació transfronterera

Després dels treballs preliminars, els experts han identificat a l'Hospital de Cerdanya com a cas d'estudi a la regió Pirinenca, a causa de la seva experiència única com a laboratori de cooperació transfronterera, en l'àmbit del desenvolupament conjunt de projectes i serveis públics.

Els experts destacats per l'OCDE mantindran dues jornades de reunions, en grups de treball que inclouen membres de la direcció de l'hospital. Les conclusions dels estudis seran traslladades a la Comissió Europea que les tindrà en compte per a l'aprovació de noves polítiques i iniciatives legislatives.

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir La UE selecciona l'Hospital de Cerdanya com a cas d'estudi de polítques regionals, potser també t'interessa la lectura de Vint anys des de l'inici dels tractaments d'hemodiàlisi a la Cerdanya

 

Article redactat amb la informació proporcionada pel Departament d'Acció Exterior i Unió Europea i l'Hospital de Cerdanya.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal