Les eleccions municipals atorguen 18 consells comarcals a Junts per Catalunya | Avui Cerdanya

Les eleccions municipals atorguen 18 consells comarcals a Junts per Catalunya

  • Compartir:

Per darrere, ERC ha aconseguit 15 consells comarcals, a la zona de la Catalunya Central, Ponent i Pirineu i a una part del Camp de Tarragona. El PSC ocupa la tercera plaça amb 7 consells comarcals, majoritàriament a l'àmbit metropolità

 

Les eleccions municipals del 28 de maig han atorgat 18 consells comarcals a Compromís Municipal, la marca amb què Junts per Catalunya es presentava a la majoria de pobles i ciutats de Catalunya. El mapa mostra el control de Junts a les comarques gironines, a la zona de Ponent i a part de les Terres de l'Ebre, a la part nord de les comarques central i a una part del Pirineu i l'Aran.

Per darrere, ERC ha aconseguit 15 consells comarcals, a la zona de la Catalunya Central, Ponent i Pirineu i a una part del Camp de Tarragona. El PSC ocupa la tercera plaça amb 7 consells comarcals, majoritàriament a l'àmbit metropolità.

Així, els consells comarcals que presidirà Junts – Compromís Municipal, per ordre alfabètic, seran els de l'Alt Camp, l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, l'Alt Urgell, l'Anoia, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Berguedà, la Cerdanya, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Segarra, el Segrià, la Selva i la Terra Alta.

De la seva banda, ERC, a través de la marca municipal Acord Municipal, governarà els consells comarcals de l'Alta Ribagorça, del Bages, del Baix Camp, del Moianès, del Montsià, de la Noguera, d'Osona, del Pallars Jussà, del Pallars Sobirà, del Pla d'Urgell, del Priorat, de la Ribera d'Ebre, del Ripollès, del Solsonès i de l'Urgell.

Pel que fa al PSC, la marca Candidatura de Progrés ha aconseguit 7 consells comarcals, el del Baix Llobregat, el del Baix Penedès, el del Garraf, el del Maresme, el del Tarragonès, el del Vallès Occidental i el del Vallès Oriental.

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir Les eleccions municipals atorguen 18 consells comarcals a Junts per Catalunya, potser també t'interessa la lectura de Resultats de les eleccions municipals a la Cerdanya

Article redactat a partir de la informació extreta de l'ACN

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal