Facilitats a larribada de proves internacionals a les estacions de LLes, Aransa i Guils | Avui Cerdanya

Més opcions per a l'arribada de proves internacionals a LLes, Aransa i Guils

  • Compartir:

Les estacions de nòrdic de la Cerdanya es beneficiaran dels nous acords FIS. Es podran realitzar competicions internacionals sota el segell FIS i de Copa del món d'esquí de fons fins a cotes de 2.000 metres.

Fa uns dies se'n van fer ressò a la radiotelevisió andorrana: la FIS ha pujat en 200 metres més la cota d'altura de les proves de les copes del món per a l'esquí nòrdic. Així, si fins ara se situava als 1.800, ara es podrà fer fins a la cota dels 2.000 metres. O explicat des d'una altra perspectiva: les estacions de nòrdic de la Cerdanya deixaran d'estar perjudicades pel fet de veure's obligades a realitzar proves FIS per sota els 1.800 metres. Aquesta i d'altres mesures es van prendre en el Congrés Internacional de la FIS celebrat la setmana passada.

v_4036-carretera-senyalitzacio-aransa-lles-ist

Més opcions per a l'arribada de proves internacionals a LLes, Aransa i Guils
 

Aquesta mesura beneficiarà les estacions de nòrdic d'Aransa, Guils Fontanera o Lles de Cerdanya. Fins ara, i en el cas que haguessin volgut disputar competicions d'alt nivell, com ara de Copa del Món o d'Europa, es veien amb el condicionant de celebrar-ho en cotes en les quals la neu té més problemes de conservació. Aquestes tres estacions tenen una part deld circuits precisament entre les cotes 1.800 i 2.100 metres.

Si t'ha interessat llegir Més opcions per a l'arribada de proves internacionals a LLes, Aransa i Guils poter també et pot interessar llegir L'esquí nòrdic acomiada una temporada difícil.

Informació redactada per Ivan Sanz.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal