Puigcerdà, una de les capitals dels esports dhivern del Pirineu | Avui Cerdanya

Puigcerdà, una de les capitals dels esports d'hivern del Pirineu

  • Compartir:
Un article al portal Nevasport posa de relleu el fet que la capital de la Cerdanya, Puigcerdà, se situa com a epicentre de 10 estacions d'alpí i 5 de nòrdic.

la-molina-75-aniversari-font-canaleta-cec.jpg (421,9 KB)
 

Que Puigcerdà és una vila vinculada als esports d'hivern des de fa més de 50 anys és força evident. Així ens ho recorda, des de l'any 2007 la rotonda a l'entrada principal de la vila, en el centre de la qual hi ha el monument o estàtua dedicada a l'hoquei gel, una de les icones que esportivament identifiquen la capital de la Cerdanya.

A banda de l'hoquei gel, el patinatge artístic sobre gel o el cúrling, hi ha un altre fet que fa de Puigcerdà una capital dels esports d'hivern. Des de fa uns dies un article al portal Nevasport posa en relleu el fet que la capital de la Cerdanya se situa com a epicentre de 10 estacions d'alpí i 5 de nòrdic.

Coincideix, en aquest mateix context, que la setmana passada l’alcalde de Puigcerdà recollia a Brussel·les la nominació que ha de permetre impulsar l’esport en els àmbits escolar, turístic i professional. L’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACESEurope) va atorgar aquest nominat al Pirineu català per a aquest pròxim any 2023.

En nom de l’Ajuntament de Puigcerdà, la Fundació Catalana per a l’Esport que van impulsar la candidatura han remarcat que es tracta d’una oportunitat de promoció i difusió que ha de permetre al Pirineu equiparar-se amb altres territoris de muntanya. Un reconeixement que fa del Pirineu, i la Cerdanya en concret, un paradís de les estacions de muntanya per a la pràctica esportiva dels esports d'hivern i altres esports de muntanya fora de la temporada de neu.

Ho hem llegit a:

L'article de Nevasport en aquest enllaç.
Puigcerdà en la nominació pel Pirineu com a Capital Europea de l'Esport Capital Europea de l'Esport, en aquest enllaç.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal