Quatre hores de tall a lR3 entre Planoles i Puigcerdà | Avui Cerdanya

Quatre hores de tall a l'R3 entre Planoles i Puigcerdà

  • Compartir:

Restablerta l'R3 entre Planoles i Puigcerdà després de quatre hores tallada. Un tren avariat a tocar de la Molina ha deixat la línia sense servei a la Cerdanya.

La circulació de trens de la línia R3 de Rodalies de Catalunya ha quedat restablerta sobre les 16.00 hores d'aquest dissabte entre Planoles (Ripollès) i Puigcerdà (Cerdanya) després d'unes quatre hores sense servei. Un tren avariat a tocar de l'estació de la Molina ha obligat a evacuar els 80 passatgers del comboi i ha fet que la circulació quedés interrompuda en aquest tram. L'avís de la incidència s'ha rebut a les 09.53 hores, després que el tren s'aturés just abans de l'entrada al túnel de Toses (Ripollès).

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat), que ja ha desactivat, i Adif ha demanat ajuda als Bombers de la Generalitat per evacuar el passatge, majoritàriament gent gran. Cinc dotacions dels Bombers s'han desplaçat a la zona i han ajudat els afectats a recórrer a peu el tram fins a l'estació, situada a 1.420 metres d'altura i dins el terme municipal d'Alp (Cerdanya).

Sense servei alternatiu per manca de busos

Posteriorment, els Bombers han utilitzat els seus vehicles per traslladar els 80 passatgers fins al bus habilitat per la companyia ferroviària. Renfe ha explicat que es tracta d'una "avaria mecànica" i que no ha pogut habilitar un servei alternatiu per carretera davant la manca de busos per la coincidència amb el festival Primavera Sound, el Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Montmeló i el pont de la Segona Pasqua. El passat 13 de maig la falta de tensió a la línia elèctrica va deixar sense servei aquest mateix tram.

Més sobre la línia Rodalies 3

Si t'ha interessat llegir Quatre hores de tall a l'R3 entre Planoles i Puigcerdà també et podria interessar llegir Restablerta la circulació de la línia R3 entre Puigcerdà i Planoles (veure vídeo adjunt de la incidència del 13/05/23).

Informació d'ACN.

 

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal