Rècord despectadors al 14è Cerdanya Film Festival | Avui Cerdanya

Rècord d'espectadors al 14è Cerdanya Film Festival

  • Compartir:

El Cerdanya Film Festival tanca la seva 14a edició fent rècord d'espectadors i de participants en les activitats. El certamen es consolida com un festival de referència a Catalunya.

La 14a edició del Cerdanya Film Festival ha baixat el teló aquest diumenge aconseguint la xifra rècord de 7.000 espectadors, el doble de la darrera edició, al llarg de les 150 projeccions del certamen. La xifra s'eleva a les 14.000 persones si també s'hi suma el nombre de participants a les activitats que complementen el festival com el Congrés Transfronterer de l'audiovisual del Pirineu, els assistents al Laboratori i al Campus, així com els tallers a les escoles rurals i les exposicions. El director del Cerdanya Film Festival, Jordi Forcada, ha assegura estar "molt content" i ha destacat la tasca "necessària" del certamen com a "única pantalla de zones rurals" davant els tancaments dels cinemes. 

Aquest dissabte s'ha celebrat l'entrega de premis al Casino Ceretà de Puigcerdà. L'acte ha comptat amb la presència dels guardonats i dels representants públics encapçalats per l'alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, qui ha destacat que "és un honor disposar de festivals d'aquest tipus a nivell cultural".

Pel que fa al palmarès de la 14a edició, el premi Millor Curmetratge de Ficció espanyol Vila de Puigcerdà se l'ha endut 'El tren de l'alegria' de Jordi Boquet, el de Millor Curtmetratge de Ficció i Animació Internacional Vila de Puigcerdà ha estat per 'Fortissimo' de Víctor Cesca, i el premi Millor Curtmetratge Documental Espanyol Vila de Puigcerdà ha recaigut en 'Ava' de Mabel Lozano.

El festival ceretà és col·laborador amb els Premis Goya de l’Academia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, amb la qual cosa les projeccions guanyadores en les seccions de curtmetratge de ficció i també de documental del festival ceretà es classifiquen directament per a la selecció d’aquests reconeguts premis.

El jurat també ha guardonat 'Takbir', de Jordi Calvet, amb el premi Talent Emergent, que també s’ha endut el de Millor interpretació coral. 'Lobos', de Javi Coca, s’ha endut el premi al Millor Muntatge; 'París 70', de Dani Freixas, ha estat guardonat amb el premi Millor Guió Original; 'Urraca, Caçador de rojos', de Pedro de Echave i Felip Solé, s’ha endut el premi Memòria; i 'Carpetas Azules', d’Ander Iriarte, ha estat el guanyador del premi Mirada Social.

El palmarès de la 14ena edició del Cerdanya Film Festival també inclou el premi Pel·lícula de Muntanya que ha estat per 'El riu dels set noms', de Sergi Ricart; el Curtmiratge que ha recaigut a 'De nit', d’Ona Jané; el de Millor Documental se l’ha endut 'No callarem, un film per la llibertat', de Claudia Arribas, Violeta Octavio i Carlos Juan; i el Millor Film en català ha estat per 'Un cel de plom', de Miquel Romans.

Finalment, el premi a Millor Direcció se l’ha endut ex aequo Pablo Quijano per 'Rubio Cobrizo', i Ona Jané per 'De nit'. El premi a Millor Interpretació ha estat per Alain Hernández amb 'París 70'.

Notícia d'ACN.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal