Tornen les excavacions al fòrum romà de Llívia | Avui Cerdanya

Tornen les excavacions al fòrum romà de Llívia

  • Compartir:

Torna la campanya d'excavacions al fòrum romà de Llívia. La segona fase s'inicia ara, aquest mes d'agost, i es perllongarà durant el mes de setembre i, possiblement, es mantingui activa fins a l'octubre.

S'ha iniciat la segona fase (any 2023), dels treballs d'excavació al jaciment romà Iulia líbica. El projecte està liderat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), i hi col·laboren la Diputació de Girona i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat-Servei d'Arqueologia. Els treballs d'excavació són dirigits pels arqueòlegs Cèsar Carreras, Òscar Trullàs i Jordi Guàrdia. Hi participa, també, l'empresa Arqueòlegs.cat .

La primera fase d'excavacions aquest 2023 es va dur a terme el mes d'abril. La segona fase s'inicia ara, aquest mes d'agost, i es perllongarà durant el mes de setembre i, possiblement, es mantingui activa fins a l'octubre. La campanya amb estudiants ha començat aquest 27 d'agost i acabarà el 8 de setembre.

El director del programa Iulia Libica, Josep Guitart, i el director de l'excavació, Cèsar Carreras, han detallat que a finalització d'aquesta campanya s'hauria de tenir l'espai central del fòrum romà descobert completament.

L'Ajuntament de Llívia, l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat-Servei d'Arqueologia van signar l'any passat el conveni pels pròxims 4 anys (2022-2025), document que dona continuïtat als treballs d'excavació del Fòrum Romà Iulia Libica. El compromís de les administracions —Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona, Ajuntament de Llívia, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica— es manté intacte des que l'any 2013 va començar aquest projecte.

Informació i fotografies de l'Ajuntament de Llívia. Diferents imatges dels treballs al jaciment, aquest dimarts, 29 d'agost de 2023.

Si us ha interessat llegir Tornen les excavacions al fòrum romà de Llívia també podria interessar-vos la lectura de Sabeu que l’arxiu històric de la FCEH es pot consultar a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya?.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal