Veïns de la Cerdanya tallen el túnel del Cadí per denunciar la falta dhabitatge a la comarca | Avui Cerdanya

Veïns de la Cerdanya tallen el túnel del Cadí per denunciar la falta d'habitatge a la comarca

  • Compartir:

Un dels membres de Front Habitatge Pirineu, Arnau Corberó, crítica que a la Cerdanya és habitual trobar-se amb ofertes de “lloguer sense contracte o de temporada”

 

Diversos veïns de la Cerdanya van tallar la boca nord el túnel del Cadí per denunciar la falta d’habitatge digne a la comarca. Els fets van tenir lloc el passat diumenge dia 25 de maig, segons van informar des de TV3, i els manifestants van repartir fulls informatius als vehicles per difondre el missatge de “les cases són per viure-hi”.

Un dels membres de Front Habitatge Pirineu, Arnau Corberó, crítica que a la Cerdanya és habitual trobar-se amb ofertes de “lloguer sense contracte o de temporada”, principalment perquè als propietaris els interessa tenir o bé a l'estiu, o bé a l'hivern, la casa lliure per oferir-se-la als turistes.

Els Mossos d’Esquadra van presentar-se al lloc de la manifestació per controlar el trànsit i advertir que la carretera estava tallada. En assabentar-se dels fets, alguns vehicles van decidir fer mitja volta i no haver d’estar a la cua. Altres, però, van quedar-se per donar suport a la protesta.

Aquest va ser el cas del Jordi Tur, un conductor que va exposar estar “totalment d’acord amb la protesta” o de l’Anna Chavarría, que assenyalava que “per fer-se escoltar, les coses s’han de fer així”. El Josep Ayala apuntava que “hi ha una manca d’habitatges important per la gent que treballa”.

D’altra banda, que l’habitatge sigui “accessible per a poques persones  a la Cerdanya, també genera un problema col·lateral”. I és que amb l’arribada de l’estiu, són molts els comerços, hotels i restaurant que busquen personal. “Els restauradors estan desesperats”, afirmen.

El propietari del UNA Puigcerdà Bar Restaurant, Clément Masson, explica que “es pot oferir feina, però el problema està en el fet que els treballadors no troben un lloc on viure”.  Al Pizza Stick, a la cafeteria Nordest i al bar La Central, la situació és la mateixa. “Costa trobar personal qualificat”, assenyala la propietària del bar La Central, Amina Rabehi.

Per aquest motiu, “la bola va fent-se cada cop més gran”. Si no hi ha lloc per viure, és difícil trobar treballadors, però amb la paradoxa que la Cerdanya és “una de les comarques catalanes on més es construeix”. Aquesta setmana s’ha donat a conèixer la notícia de què l’únic cinema de Puigcerdà tancarà les portes a l’estiu i al seu lloc faran “exclusius habitatges amb terrassa”, als quals només “uns pocs privilegiats podran accedir-hi”.

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir Veïns de la Cerdanya tallen el túnel del Cadí per denunciar la falta d'habitatge a la comarca, potser també t'interessa la lectura de L'ATA Gironina demana als ajuntaments intensificar la lluita contra els allotjaments il·legals

Article redactat per Elena Pardo a partir de la informació proporcionada per TV3.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal