Activat un grup de Marxa Nòrdica a Bellver de Cerdanya | Avui Cerdanya

Activat un grup de Marxa Nòrdica a Bellver de Cerdanya

  • Compartir:

Aquest mes de juliol s’ha activat un grup de Marxa Nòrdica a Bellver de Cerdanya. Els responsables de Marxa Nòrdica Cadí - Pirineus ens expliquen com funciona.

noticias/160/galery/galeria-001.jpg

Albert, ens podeu explicar molt breument amb què es diferencia la marxa nòrdica del senderisme?

Bàsicament amb la marxa nòrdica incorporem uns bastons específics a l'activitat, que requereixen una tècnica adient.

Quins són els beneficis físics de la seva pràctica? O perquè és tan recomanable?
Si la realitzem correctament, mobilitzarem un 90% de la nostra musculatura (com amb natació) i per una mateixa caminada sense bastons, tindrem una despesa calòrica més elevada. A banda, millorarem la nostra tonificació i descarregarem gràcies als bastons, pes a les articulacions de les cames.

Ho pot fer tothom?
L'èxit d'aquesta disciplina rau en el fet que qualsevol caminador o corredor pot practicar-la. Des d'un passeig tranquil, a una milla vertical.

Quants dies i hores és recomanable practicar-lo durant la setmana?
Nosaltres recomanem per obtenir beneficis, 3 dies a la setmana amb unes sessions aproximades d'una hora i mitja.

Quin material necessitem per posar-lo en pràctica?
Fàcil! Roba i calçat adient al terreny per on caminem (pot ser camins de muntanya o per pistes asfaltades), i sobretot, bastons específics de marxa nòrdica, a poder ser, d'una sola peça, no plegables.

La Cerdanya és un bon lloc per a la marxa nòrdica?
Idíl·lic! Trobem infinitat de camins per fer marxa nòrdica, tant a la plana com per les zones de muntanya! Si a banda afegim l'aire pur i els paisatges, l'activitat és rodona!

Heu creat un grup per a la seva pràctica? On? Quins dies ho feu? I a quin preu?
Ja disposem de grups consolidats a la Seu, Organyà, Nargó i Andorra i ara hem començat a Bellver de Cerdanya. De moment tenim grups els dissabtes a la tarda i pròximament, també els dijous a la tarda. Us podeu fer socis/es per 25 € al mes (inclou totes les sortides de tots els grups que portem), però també es pot venir de forma puntual a qualsevol activitat que oferim. Si vols més informació, et convidem a contactar amb nosaltres a través de www.nordicwalking.cat.

Informació complementària

Si us ha agradat llegir Activat un grup de Marxa Nòrdica a Bellver de Cerdanya també podria interessar-vos la lectura de Aquest estiu la Cerdanya lluirà verda o aquesta altra entrevista realitzada al Diaridelaneu "Si no canviem les polítiques, sobretot de gestió forestal, veurem el Pirineu modificat pel canvi climàtic".

Si us ha interessat aquest article patrocinat i penseu que a la vostra empresa, associació o institució també us podria ser útil aquesta fórmula, contacteu amb nosaltres a Publicitat i continguts.

Entrevista realitzada per Ivan Sanz per a Pànxing Cerdanya, Diaridelaneu i AvuiCerdanya.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal