Arrenca el torneig Pyrinees Basket Cup entre la Cerdanya, la Seu dUrgell i França | Avui Cerdanya

Arrenca el torneig Pyrinees Basket Cup entre la Cerdanya, la Seu d'Urgell i França

• Compartir:

Els jugadors dels equips masculins i femenins d'arreu d'Espanya i França han arribat aquest divendres 16 de juny a la comarca i disputaran un mínim de 4 a 6 partits fins aquest diumenge, dia en què es disputarà la final

La Cerdanya, la Seu d'Urgell i el sud de França acullen el torneig Pyrinees Basket Cup que ha arrencat aquest divendres 16 de juny i que s'allargarà fins al diumenge 18 juny. Avui han arribat els jugadors de diverses zones d'Espanya i de França i demà dissabte començaran els partits. L'esdeveniment està pensat perquè participin esportistes, tant noies com nois, de moltes categories: hi ha U12 Mini (2011-2012), U14 Infantil (2009-2010), U16 Cadet (2007-2008), U18 Junior (2005-2006) i Senior (a partir del 2005).

Des de l'organització assenyalen que hi ha una fase de grups, que es tracta d'una lliga de 4 equips a partit únic i que hi ha una fase eliminatòria (fases d'or i plata) també a partit únic. Els partits tindran una durada de quatre quarts i de vuit minuts cadascun, és a dir, en total jugaran 32 minuts. En cas d'empatar, expliquen que es disputarà una pròrroga de tres minuts. D'altra banda, el rellotge només es pararà quan ho indiqui l'àrbitre, als tirs lliures, als dos últims minuts i a la pròrroga.

Els partits es jugaran a diferents seus: Bellver de Cerdanya, Bolvir, Puigcerdà, Llívia, la Seu d'Urgell, Bourg-Madame o Saillagouse. Tots els enfrontaments es disputaran a pavellons coberts. Els organitzadors asseguren que es jugaran un mínim de partits, que oscil·laran entre els quatre i els sis segons els resultats, i que tots els participants rebran medalles i trofeus. En cas de lesionar-se, hi ha dispnible un servei d'assistència amb fisioterapeutes.

Per últim, l'organització apunta que "desitja promoure i premiar el joc net". Per aquest motiu, els jugadors, tècnics o acompanyants que siguin expulsats d'un partit per faltes desqualificants (no antiesportives ni tècniques) seran exclosos del torneig. Per tal de fomentar les bones pràctiques, l'equip que desenvolupi i fomenti el joc net serà premiat al final del torneig. Es tindran en compte el nombre de faltes comeses, el tipus de faltes i el comportament davant rivals, àrbitres i organització.

La darrera edició aquest torneig va concentrar 99 equips i més de 1200 participants. A més, es van disputar un total de 250 partits a 15 pistes diferents. Alguns dels equips que van participar-hi venien de clubs com el Bàsquet Girona, Club de Bàsquet L'Hospitalet, Sedis, Estudiantes Cartagena, Sedis, Zast i Montpellier Basket Mosson.

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir Arrenca el torneig Pyrinees Basket Cup entre Catalunya i França, potser també t'interessa la lectura de Alta presència de la Cerdanya dins els equips nacionals de la RFEDI

Article redactat per Elena Pardo amb la informació del Pyrinees Basket Cup.