Bellver de Cerdanya, entre els municipis amb més segones residències de Catalunya | Avui Cerdanya

Bellver de Cerdanya, entre els municipis amb més segones residències de Catalunya

  • Compartir:

D'altra banda, l'INE ha publicat quines són les ciutats amb més percentatge d'habitatges de lloguer durant el 2021

 

L'Institut Nacional d'Estadística ha publicat un estudi sobre els cens d'habitatge durant el 2021, on es poden veure a quins municipis de Catalunya hi havia més segones residències aquell any. L'entitat apunta que aquestes vivendes van trobar-se principalment a muncipis d'interior i en localitats costeres.

Entre els municipis amb més de 2.000 habitants que més percentatge de segones residències tenen hi ha Camprodon (24,8%), Castell – Platja d'Aro (22,4%), Llançà (22,4%), l'Escala (21,5%), Cunit (21,3%), Salou (20,8%), Tossa de Mar (20,7%), Calafell (20,5%), Roda de Berà (20,4%), Altafulla (20,2%), Calonge i Sant Antoni (19,7%) i Bellver de Cerdanya (19,4%).

 

Ciutats amb més percentatges d'habitatges en lloguer

Barcelona i Girona van ser les ciutats de l'Estat amb més percentatge d'habitatges de lloguer el 2021. Així ho indica el cens d'habitatge, que detalla que a la capital catalana el percentatge d'immobles arrendats era del 31,1% i a Girona del 30,9%.

És a dir, pràcticament tres de cada deu habitatges estaven destinats al lloguer. A Tarragona el percentatge era del 24% i a Lleida del 23,2%.

L'estadística constata que durant l'última dècada els immobles per arrendar han augmentat en totes les capitals de demarcació. L'INE també destaca que a la capital catalana el 2021 hi havia un 9,3% de pisos buits.

A partir d'estudiar el consum elèctric de les llars, l'estadística proporciona dades sobre l'ús dels habitatges. L'INE detalla que la major part dels immobles buits es trobaven en municipis petits.

A banda de la capital catalana, ressalta Terrassa, on hi havia un 9,5% d'habitatges que no hi vivia ningú l'any 2021; Badalona (8,4%), l'Hospitalet de Llobregat (7,4%) i Sabadell (6,1%).  

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir Bellver de Cerdanya, entre els municipis amb més segones residències de Catalunya, potser també t'interessa la lectura de Veïns de la Cerdanya tallen el túnel del Cadí per denunciar la falta d'habitatge a la comarca

Article redactat a partir de la informació proporcionada per l'ACN.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal