Carles Moxó, a lequador del Cerdanya Happy Walking: Estem contents, però la pluja afecta | Avui Cerdanya

Carles de Moxó, a l'equador del Cerdanya Happy Walking: "Estem contents, però la pluja afecta"

  • Compartir:

L'organitzador del Festival del Senderisme assenyala com ha arrencat la programació i quina és la previsió de cara al cap de setmana

 

Són les 20.00 hores del divendres 2 de juny i el Festival del Senderisme està a punt d'arribar a l'equador del programa. En tres quarts d'hora començarà la sortida nocturna per la ruta d'Interpretació de la Vida Silvestre de La Molina i el tècnic en Patronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya i organitzador del Festival del Senderisme, Carles de Moxó, ens fa un repàs de com han anat els dos dies del Cerdanya Happy Walking i preveu el cap de setmana.

Aquest dijous 1 de juny havia de començar el Cerdanya Happy Walking amb l'ascensió al Pic de les Penyes Altes de Moixeró, però el temps no va acompanyar. "La vam suspendre perquè era una excursió molt llarga i a la part de dalt hi ha molta pedra que llisca molt i una petita grimpada. A nosaltres ens importa molt la seguretat de la gent i el guia ens va dir que hi havia risc de patinar. A més, si fas una excursió de sis hores i pluja tota l'estona, hi ha el risc de patir hipotèrmies", assenyala de Moxó.

Per sort, la pluja ha donat un respir als senderistes aquest divendres i la sortida circular des de Prullans i passant per Ardòvol sí que s'ha pogut fer. "La volta ha estat molt xula i, a l'acabar, hem fet una sessió de ioga al Verger Cerdà". De tota manera, l'organitzador apunta que s'esperava més demanda. "Estem contents, però la pluja afecta".

 

Whats-App-Image-2023-06-03-at-13-34-50

Sessió de ioga al Verger Cerdà de Prullans (Imatge: Carles de Moxó)

 

I és que a la muntanya costa saber amb exactitud quin temps farà. "Fa quinze dies que la previsió era de pluja i es nota. Aquest any és la setena edició que fem i per experiència puc dir que molta gent s'apunta a última hora en funció del temps. Hem notat que degut a la pluja ha faltat aquesta empenta dels últims dies, però bé, tenim un 75% d'ocupació", comenta el tècnic de Turisme Cerdanya. "A dia d'avui la única sortida que queda disponible a la pàgina web és la de diumenge, que és la Volta a Torrelles, però si algú està interessat en apuntar.se a les de dissabte, pot apropar-se a la nostra oficina".

 

Objectiu del Festival del Senderisme

L'organitzador explica que la missió del Cerdanya Happy Walking, que se celebra des de l'1 al 4 de juny, és "donar a conèixer les rutes que potser no són tan conegudes i donar valor a la feina del guia de muntanya". Perquè, com diu de Moxó, "anar a la muntanya és molt xulo i avui dia hi ha molts recursos disponibles per fer les rutes, però el guia, a part d'orientar-te, t'explica dades sobre el medi, la flora, la fauna i les històries dels camins i de qui els ha trepitjat". Bé podien ser persones que anaven a segar o contrabandistes.

D'altra banda, amb el Festival del Senderisme es pretén generar una afluència turística en molts àmbits. "En finalitzar les sortides, els donem als participants un tast in situ d'un producte local per donar a conèixer la feina dels treballadors de la comarca".

 

Whats-App-Image-2023-06-03-at-13-34-51-1

Sortida nocturna a La Molina (Imatge: Carles de Moxó)

 

A més a més, a l'edició de 2023 hi ha diverses novetats. A la sortida del matí d'aquest divendres hi ha hagut la classe de ioga i aquest dissabte a les 19.00 hores se celebrarà un concert obert a Puigcerdà de música i dansa tradicionals dels Pirineus perquè la gent conegui la cultura i els valors de la comarca. "El Festival del Senderisme és un pica pica de tot. Si bé és cert que aprofundim en caminar, fem petites mostres d'altres coses perquè els visitants s'emportin una imatge més amplia de la Cerdanya":

 

Sis sortides, sis guies

De Moxó explica que les sis rutes són organitzades per sis empreses de guies diferents. "Totes són empreses ubicades a la comarca perquè la gent posteriorment pugui posar-se en contacte amb elles quan vingui a la Cerdanya. La nostra intenció és donar-les a conèixer a un preu més econòmic que el de la seva tarifa normal perquè sigui un tast". L'organitzador assenyala que ell està present a totes "per veure que tal va, controlar l'assistència i entregar el producte al final", entre altres coses.

Ja són gairebé tres quarts de nou i està a punt de començar l'activitat de la nit. Abans d'acomiadar-nos, ens explica que per a aquesta sortida contracten a una empresa, Coiol Nature, "que no és de la Cerdanya perquè ningú a la comarca es dedica a la seva feina". És del Berguedà i s'encarrega de la segona part de l'activitat: l'observació astronòmica. I, com el temps a la muntanya bé sabem que pot girar-se en un segon, si hi ha algun imprevist, té un as a la màniga. "En cas que hi hagi nùvols o plogui i no puguin veure's les estrelles i els planetes amb el telescopi, porta una projecció molt didàctica i divulgativa d'un planetari", conclou.

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir Carles Moxó, a l'equador del Cerdanya Happy Walking: "Estem contents, però la pluja afecta", potser també t'interessa la lectura de El Cerdanya Happy Walking entre l'1 i el 4 de juny

Article redactat per Elena Pardo a partir de l'entrevista amb el tècnic en Patronat Comarcal de Turisme de la Cerdanya i organitzador del Festival del Senderisme, Carles de Moxó.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal