ERC i el PSC governaran plegats a la diputació de Lleida deixant fora Junts | Avui Cerdanya

ERC i el PSC governaran plegats a la Diputació de Lleida deixant fora Junts

  • Compartir:

Els signants del pacte han indicat que l'ens provincial mantindrà el pròxim mandat els "principis de transparència i equilibri territorial" i les polítiques de "marcat accent social" per "lluitar contra les desigualtats", així com les polítiques per afavorir el "repoblament" a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran

 

ERC ha pactat amb el PSC per governar plegats a les diputacions de Lleida i Tarragona i deixen fora Junts. Així ho han anunciat les dues formacions en un comunicat conjunt aquest dimarts 13 de juny a la tarda. Les dues diputacions estaran presidides per "una persona electa nomenada per ERC", segons apunta el comunicat. A Lleida ERC i PSC defensen que buscaran la "cohesió territorial" i la "lluita contra les desigualtats".

Els signants del pacte han indicat que l'ens provincial mantindrà el pròxim mandat els "principis de transparència i equilibri territorial" i les polítiques de "marcat accent social" per "lluitar contra les desigualtats", així com les polítiques per afavorir el "repoblament" a les comarques de Lleida Pirineu i Aran.

L'acord lleidatà ha estat rubricat per Montse Fornells, presidenta de la Federació Regional d'ERC de Lleida; Òscar Ordeig, primer secretari del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran; Maria Vergés, secretària general d'UA, i Rosa Pujol, diputada electa per PL.

També han indicat que el pacte continuarà amb la línia de gestió que en el mandat 2019-23 s'ha caracteritzat per eliminar els ajuts directes discrecionals en benefici d'un sistema de repartiment dels fons sobre bases equitatives, públiques, transparents i objectivables.

En el cas específic de la política de discriminació positiva cap a les comarques de muntanya, però, s'acorda la creació de la Taula del Pirineu i un espai de diàleg permanent amb l'Aran, per debatre i acordar polítiques públiques de suport a aquest territori, d'acord amb el Consell General d'Aran i els Ajuntaments.

La presidenta de la Federació Regional d'ERC de Lleida, Montse Fornells, ha explicat que els diversos grups signants del pacte han "entès" que la "governança republicana és l'eina més cohesionadora del municipalisme".

Òscar Ordeig, primer secretari del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, ha afirmat, de la seva banda, que la Diputació aplicarà polítiques "progressistes" per "contribuir a la prosperitat del territori".

La secretària general d'Unitat d’Aran i síndica del Conselh Generau, Maria Vergés, ha afirmat que els aranesos estaran representats en el nou govern i podran "defensar les institucions i l'autonomia aranesa i els seus recursos".

Finalment, Rosa Pujol, diputada electa per Pacte Local, ha celebrat la signatura d'un pacte "exigent amb lleialtat" al programa de la formació.

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir ERC i el PSC governaran plegats a la diputació de Lleida deixant fora Junts, potser també t'interessa la lectura de Les eleccions municipals atorguen 18 consells comarcals a Junts per Catalunya

Article redactat amb la informació proporcionada per l'ACN.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal