Esteve Vidal: El peix està tot venut ja | Avui Cerdanya

Esteve Vidal: "El peix ja està tot venut"

  • Compartir:

El porter i membre de la Junta del Futsal Alp comenta com està afrontant l'equip el darrer partit de la temporada i fa un repàs de la situació actual del club

 

El Futsal Alp encara aquesta setmana l’últim partit de la temporada. Els cerdans s’enfrontaran al líder, el Col. Santi Àngel – Baixsud de Castelldefels, aquest dissabte 27 de maig a les 19.30 hores. “El peix està tot venut ja” apunta el porter i membre de la Junta del club, Esteve Vidal, “ells ja han guanyat la lliga i nosaltres estem a mitja tabla salvats”.

Vidal explica que el partit de l’anada contra aquest rival va ser “una tònica del que ha sigut aquesta temporada”. El Castelldefels és “un club força important i tenen molta cantera” perquè, al cap i a la fi, “allà els jugadors es trien i aquí es juga amb el que tens”.  Per aquest motiu, el jugador apunta que “no és el mateix estar a primera divisió a Castelldefels que estant a la Cerdanya". Aquí, les úniques escoles de futbol sala que hi ha són “el Vedruna i el Bellver”.

A partir de la setmana que ve, el membre de la Junta comenta que se centraran a preparar la temporada vinent. “Tenim alguns noms sobre la taula i, si hi ha sort, podrem fitxar alguns jugadors”. De qui ja tenen la confirmació per segon any consecutiu és la del Marc Cerdan, l’entrenador de l’equip. “Estàvem buscant entrenador i no el trobàvem. Però un company nostre ens va dir que el seu cosí tenia títols i que pujava aquí dalt a viure. I que, a més a més, li faria gràcia entrenar. Vam dir-li que vingués a provar i de moment estem molt bé”, apunta Vidal.

 

Origen del club

El jugador assenyala que el club va començar amb membres del Futsal Puigcerdà, ja bé “per descartes o per poca afinitat amb la Junta o l’entrenador”. En aquell moment l'equip que tot just acabava de néixer es coneixia com el Futsal Ger, i, més endavant, quan el club de Puigcerdà va desaparèixer, va nodrir-se dels jugadors que s’havien quedat sense equip. Passat un temps, van entrenar a Bolvir i, finalment, van acabar a Alp “per disponibilitat de pistes i tracte amb l’Ajuntament”.

Des d’aleshores han passat tres anys i aquesta temporada hi ha 13 jugadors sèniors amb fitxa “més gent que de tant en tant ve a entrenar”. Per exemple, Vidal diu que hi ha un jove que és de Barcelona i que entrena amb l’equip els divendres. “Altres anys ho hem tingut pitjor perquè eren tres jugadors els que venien de Barcelona, per la qual cosa els entrenaments de dimarts o dimecres quedàvem penjats”.

 

Entrenaments de l’equip

Vidal comenta que els entrenaments duren una hora i mitja i que són dos dies a la setmana: dimarts o dimecres i divendres fix. “El físic ho fem més de cara a la pretemporada, que comença a finals d’agost o setembre, i un cop comença la temporada, l’encarem més cap al tema tècnic i tàctic”.

A mesura que arrenca la lliga, a mitjans d’octubre, “els entrenaments es basen a fer una mica d’autocrítica respecte a l’últim partit, analitzar els errors i, a partir d’aquí, treballar les coses que s’han de millorar, apunta el porter de l’equip.

 

A l’estiu continua el futbol

Vidal avança que aquest any “s’està muntant un torneig de 12 hores de futbol sense parar a Puigcerdà” i que també “hi haurà una lligueta entre setmana durant juliol i agost, a la qual 16 equips tenen la intenció de participar”. Fora de la Cerdanya, el jugador diu que fa uns quants anys que baixen “al 24 hores de la Seu d’Urgell i al de Les Franqueses del Vallès” perquè “és una manera diferent de competir i et dona vidilla”.

I és que, tot i que després de jugar gairebé cada cap de setmana entre els mesos d’octubre i maig i de tenir ganes “d’acabar ja per tenir els dissabtes o els diumenges lliures”, Vidal confessa que a l’hora de la veritat, un cop has descansat un parell de setmanes, “ja tens ganes de tornar-hi”.

 

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir Esteve Vidal: "El peix ja està tot venut", potser també t'interessa la lectura de L'obertura del bikepark de La Molina ja té data

 

Article redactat per Elena Pardo a partir de l'entrevista amb el jugador i membre de la Junta del Futsal Alp, Esteve Vidal

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal