Font-Romeu Pirineus 2000 a lestiu: 4 sectors amb activitats per a tothom | Avui Cerdanya

Font-Romeu Pirineus 2000 a l'estiu: 4 sectors amb activitats per a tothom

  • Compartir:

Ja fa anys que Font-Romeu Pirineus 2000 obre a l'estiu. La bellesa de l'entorn i l'altitud són alguns dels atractius principals, però també ho són les temperatures agradables i l'oferta d'activitats. Enguany s'hi han incorporat algunes noves propostes que, val a dir, són l'aperitiu de què arribarà l'estiu vinent: un tobogan gegant a Bolquera.

Vídeo. Les activitats d'estiu de Font-Romeu Pirineus 2000 en 1 minut i mig (Foto: IST).

Si hi ha una activitat clàssica de cada estiu a Font-Romeu, podem afirmar sense cap mena de dubte, que és el senderisme. No és estrany, si tenim present que aquest municipi de l'Alta Cerdanya, a la Catalunya del Nord, se situa en un entorn d'extensos boscos de pi negre i avets, llacs d'alta muntanya i de cims que s'apropen als 3.000 metres (Carlit, 2.921 m o el Peric Gran 2.810 m).

Calma%20Nord-estany%20de%20la%20pradella-senderisme-IST
Senderisme a l'entorn de l'estany de la Pradella (Foto: Diaridelaneu).

Amb els anys, però, l'oferta d'estiu ha anat creixent en quantitat i també en zones. Això sí, sempre amb ordre i amb la prioritat de conservar l'entorn natural. Una bona estratègia per així no massificar els espais i alhora millorar d'aquesta manera l'experiència final del visitant. En aquest sentit, aquest estiu hi ha novetats en l'oferta i en el nombre de zones destinades a gaudir de l'entorn, que passen a ser tres grans àrees i 4 zones o sectors.

la%20pradella-estany-IST
Estany de la Pradella i al fons El Carlit (2.921 m) (Foto: IST).


1 • Sector de la Calma Sud i Calma Nord

El sector de la Calma i el seu aparcament a 2.050 metres és el destinat a dues grans propostes de temàtica esportiva: el senderisme i la bicicleta de muntanya. Dues activitats que si el visitant vol, pot gaudir-les amb el suport dels telecadires Calma Nord i Calma Sud.

la-calme-vaques-font-romeu-210623
La Calma Sud de Font-Romeu (Foto: IST).

En aquesta zona els visitants poden accedir còmodament fins al Roc de la Calma (2.215 m), des d'on un mirador permet panoràmiques de 360° sobre tot el Pirineu oriental, des de la Serra del Cadí fins al Canigó, per la banda sud, i del massís del Puigpedrós i el Carlit fins als Perics pel vessant nord.

Des del mirador el visitant pot continuar la visita amb el telecadira Calma Nord. Amb aquest giny mecànic es facilita l'accés al llac de les Bulloses i estany de la Pradella, a més del restaurant de Les Bones Hores.

font-romeu-telecadira-calma-sud-istA l'estiu, els telecadires Calma Sud i Calma Nord permete l'accés molt còmode als llacs de Les Bulloses i de la Calma Nord (Foto: IST).


Per als qui vulguin caminades una mica més llargues hi ha la possibilitat de fer la Ruta dels 9 llacs de Les Bulloses, la Ruta dels 3 llacs de la Calma Nord (també conegut com el bac de Llívia) i, per als qui estiguin en forma i ben preparats i equipats amb roba i calçat adient, la possibilitat de pujar fins al Carlit.

Aquesta és també la zona ideal per a les rutes amb bicicleta de muntanya pels camins de la zona. Hi ha l'opció de poder transportar-les amb els esmentats telecadires.

2 • Sector de Les Airelles cota 1.960


A la base d'aquest sector, a 1.960 metres, s'hi troba un seguit d'activitats lúdiques que tenen molt bona acollida entre les famílies. El Trottin'herbe, el Devalkarts o Aérotrampoline són les activitats més populars, però també hi ha opcions complementàries com ara l'hípica o el biatló, entre altres.

font-romeu-airelles-trottin-herbeEl Trottin Herbe, una activitat molt divertida a la zona lúdica de Les Airelles (Foto: Cara Norte Vlogs).

3 • Sector de Les Airelles cota 2.125


Entorn del cim de la Gallinera, a 2125 metres, enguany és novetat l'obertura del Sender de les Marmotes (amb la simpàtica mascota Grignotte com a guia didàctica) i l'obertura del restaurant de La Gallina. S'hi pot accedir a peu o amb el telecadira Airelles, que obre de les 11 del migdia fins a les 4 de la tarda.

marmota-diaridelaneu
Observar marmotes? Cap al sender de la Grignotte (Foto: IST).

El sender de les Marmotes, del qual en vam publicar un article i vídeo fa uns dies, s'ha convertit en bon reclam. És una activitat apta per a tota la família, ja que el sender té un recorregut de només 1,5 km i compta amb dos amagatalls que permeten l'observació natural de dues famílies de marmotes que viuen a la zona.

4 • Sector Bolquère Pirineus 2000


I finalment, el quart sector d'activitats, que s'ubica al sector de Pirineus 2000. Aquí els visitants hi troben una àrea lúdica especialment pensada per als més petits, amb zona d'inflables, un snowtubbig en versió estiu, que permet arribar a velocitats de 40 km/h, i un petit punt gastronòmic. Una àrea que a l'estiu vinent encara resultarà més atractiva amb la incorporació d'un tobogan gegant i del qual, aviat, us en donarem més notícies.

sector-bolquere-pyrenees-2000-inflables-ist
Zona d'inflables de Pirineus 2000, al municipi de Bolquera (Foto: Diaridelaneu).

En resum, a l'estiu Font-Romeu Pirineus 2000 esdevé un destí familiar, però també ideal per a parelles i colles d'amics que busquen un equilibri entre l'activitat més lúdica i el fet de gaudir de la natura de l'alta muntanya. I tot això, a l'estiu, en un entorn verd i lluny de la calor!

Més sobre aquest reportatge

Si us ha agradat llegir Font-Romeu Pirineus 2000 a l'estiu: 4 sectors amb activitats per a tothom també us pot interessar la lectura de Els 3 llacs de Font-Romeu, l'excursió ideal per a tota la família.

Si us ha interessat aquest article patrocinat i penseu que a la vostra empresa, associació o institució també us podria ser útil aquesta fórmula, contacteu amb nosaltres a Publicitat i continguts.

Article i fotografies d'Ivan Sanz i Diaridelaneu i AvuiCerdanya.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal