La Cerdanya agost de 2023: 100.000 habitants en un context de sequera | Avui Cerdanya

La Cerdanya agost de 2023: 100.000 habitants en un context de sequera

  • Compartir:

Amb el títol de La Cerdanya de la llicència d’obra i el ploricó avui hem llegit aquest article d'opinió al diari Regio7.

L'autor és Miquel Spa, periodista delegat de l'esmentat diari a la Cerdanya. Explica que, per exemple, en aquest mes d'agost la població a la comarca ha arribat a assolir una freqüentació propera als 100.000 habitants i, tenint present aqueta xifra, es pregunta si les infraestructures actuals, com ara el servei d'aigua, estan preparades per a un context com l'actual de sequera.

I què s'està fent, i com s'està actuant, des dels ajuntaments... Us deixem amb l'entradeta de l'article d'opinió i us convidem a la lectura completa en el seu contingut i mitjà original clicant aquí mateix.

"Arriba el mes d’agost i les segones residències de la Cerdanya s’ocupen amb milers d’estieujants que eleven la població de la comarca a tocar de les 100.000 persones. Són xifres reals amb les quals treballen els cossos policials: 19.000 veïns, uns 45.000 segons residents en les 15.000 cases d’estiueig que són ocupades per una mitjana de tres persones per casa i la resta amb els visitants que omplen els hotels, cases de turisme rural, campings i els excursionistes d’un dia. Amb la comarca a ple rendiment i la sequera persistent els alcaldes i alcaldesses corren a signar bans per reduir el consum d’aigua..."

Si us ha agradat llegir aquest article La Cerdanya agost de 2023: 100.000 habitants en un context de sequera també us pot interessar la lectura de A Puigcerdà no es menja bé, diu...

Fotografia d'AvuiCerdanya.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal