La Cerdanya pot superar aquest dimarts els 40ºC | Avui Cerdanya

La Cerdanya pot superar aquest dimarts els 40ºC

  • Compartir:

Protecció Civil activa l'alerta del pla Procicat per calor molt intensa i generalitzada per aquest dimarts. El Servei Meteorològic de Catalunya avisa que a l’extrem nord-est del territori es poden arribar a superar els 44ºC.

la-molina-estiu-llacAquest dimarts, qui no vulgui coure's, que pugi a l'alta muntanya (Foto: arxiu Diaridelaneu).

Protecció Civil ha activat en alerta el pla Procicat per calor molt intensa dimarts a partir del matí i de forma generalitzada a tot el territori, amb menys probabilitat al litoral i prelitoral central i sud. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que aquest dilluns per la tarda les elevades temperatures afectin sobretot les comarques de la Noguera, el Pla d’Urgell, el Segrià i les Garrigues. Alhora, indica que de cara a dimarts la calor extrema s'estendrà a gairebé tota Catalunya, sobretot a la meitat nord. Les comarques de Lleida i el Pirineu, la Catalunya Central i les de Girona seran les més perjudicades. De fet, a la zona nord -est del territori és on es viurà el pic més intens i el termòmetre podrà enfilar-se fins els 44ºC.

A les comarques de Lleida i Catalunya Central es podrà arribar als 42 i 43ºC; al Pirineu als 40ºC. Pel que fa al prelitoral els valors se situaran entre els 36 i els 40ºC i al litoral entre els 32 i els 35ºC.

Dimecres es mantindrà la calor intensa a la tarda però amb menys afectació territorial. L’avís afectarà ja únicament Ponent, la Catalunya Central i les Terres de l’Ebre.

A més, el Servei Meteorològic de Catalunya també ha emès per a la propera matinada un avís per calor nocturna intensa a les comarques de l’extrem sud. La matinada de dimarts a dimecres l’episodi també incidirà sobre el litoral i prelitoral català.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

El departament de Salut ha posat el Pla operatiu per prevenir els efectes de la calor sobre la salut (POCS) en fase 2.

Més sobre La Cerdanya i els 40ºC

Si us ha agradat llegir La Cerdanya pot superar aquest dimarts els 40ºC també us pot interessar la lectura de La conca del Segre mantindrà l'estat d'emergència fins a finals de juliol.

Informació d'ACN publicada per Ivan Sanz i fotografies d'arxiu de Diaridelaneu.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal