La conca del Segre mantindrà lestat demergència fins a finals de juliol | Avui Cerdanya

La conca del Segre mantindrà l'estat d'emergència fins a finals de juliol

  • Compartir:

La CHE preveu que la conca del Segre es mantingui en emergència a finals de juliol malgrat les pluges del juny. La confederació també estima que els nogueres Pallaresa i Ribagorçana continuaran en alerta per la sequera.

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha publicat aquest divendres l'avançament quinzenal de l'informe mensual de sequera del juliol. Malgrat les pluges del mes de juny, preveu que la conca del Segre i el baix Ebre continuïn en estat d'emergència a 31 de juliol "amb tota probabilitat". Igualment, en funció de com evolucioni la climatologia, la CHE també estima que a finals de mes, les conques del Noguera Pallaresa i del Noguera Ribagorçana segueixin en alerta pe la sequera. La confederació valora que la situació que s'ha viscut les darreres setmanes ha sigut "atípica" ja que a 14 de juliol hi ha molts embassaments que disposen de més reserves que fa un mes.

La CHE també preveu que a finals de juliol, en funció de les pluges i el descens de les reserves, seguiran en estat d'emergència la zona de la capçalera i eix de l'Ebre i la del Iregua. Així mateix, seguiran amb tota probabilitat en alerta les conques del Huerva, el Gállego i el Cinca, l'Aragón i Arbas.

Més sobre aquesta informació

Informació d'ACN. Fotografia d'arxiu de Diaridelaneu. Presa del llac de Llanós, a la conca alta del Querol, tributari del Segre. Si us ha interessat llegir La conca del Segre mantindrà l'estat d'emergència fins a finals de juliol també podria interessar-vos la lectura de Nevades a la capçalera del Segre.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal