La Cerdanya, territori ciclista amb 13 ports de muntanya | Avui Cerdanya

La Cerdanya, territori ciclista amb 13 ports de muntanya

  • Compartir:

Aquest mes de juliol farà un any que la Cerdanya va feminitzar la senyalització per a la pràctica del ciclisme en carretera en les noves rutes de muntanya. En total, són 13 recorreguts i s'incorporen nous senyals amb la imatge d'una ciclista per donar més visibilitat a les dones. 


avuicerdanya.com/control/comun/imagenes/noticias/120/galery/galeria-001-p.jpg

Carretera de Niula, a Ger, la cerdanya (Foto: Avui Cerdanya).


Ara fa un any que la Cerdanya va feminitzar la senyalització de 13 ports de muntanya per a la pràctica del ciclisme en carretera; un projecte endegat pel Consell Comarcal de la Cerdanya i que compta amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya i el Departament d'Igualtat de la Diputació de Lleida. Es tracta de la incorporació de 13 rutes noves per a la pràctica d'aquest esport a la comarca, senyalitzades amb la imatge d'una dona ciclista i creades amb la voluntat de donar més visibilitat al gènere femení.

Els ports senyalitzats són Port de muntanya Aransa - Estació Aransa, Bolvir - Estació Guils Fontanera, Martinet – Estana, Bellver – Talltendre, Prullans - Viliella - Lles de Cerdanya, Ger – Niula, Bellver (trencall N260) (veure fotos a la galeria d'aquesta notícia)– Éller, Ger – Meranges, Alp - Creueta (per la Molina), Martinet – Lles, Alp - Estació d’esquí de La Molina (passant per Masella), Collada de Tosses per Urtx i Masella - Coma Oriola.

Si us ha agradat llegir La Cerdanya, territori ciclista amb 13 ports de muntanya també us pot interessar la lectura de Obertura del bikepark de La Molina.

Informació publicada per Ivan Sanz d'acord amb informació avançada de Diaridelaneu i Consell Comarcal de la Cerdanya.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal