La Cobla Berga Jove tocarà sardanes a la Festa Major de Guils | Avui Cerdanya

La Cobla Berga Jove omplirà els carrers de Guils de sardanes per la Festa Major

  • Compartir:

El grup va néixer el 31 d'octubre de 2014 i està integrat per 11 músics i el director

 

Comença el compte enrere per la Festa Major de Guils de Cerdanya. Un dels convidats que farà que els carrers s’omplin de música és la “Cobla Berga Jove”, que s’aproparà fins a la població pirenaica a les 12.00 hores del diumenge 14 de maig perquè tothom gaudeixi d’un matí de sardanes.

 

El grup està format per 11 músics i el director. La Queralt Cuadra toca el flabiol i tamborí, la Júlia Altarriba i el Joan Serra el Tible, el Lluís Gual i el Marc Escànez la tenora, el Marc Villegas i el Toni Molera donen veu a la trompeta, el Martí Badia al trombó, el Blai Gragés i el Marcel Comellas són els encarregats del fiscorn, les mans de la Neus Camps fan sonar el contrabaix i, per últim, el Denis Rojo és qui els dirigeix a tots.

 

El representant de la Cobla Berga Jove, Joan Serra, assenyala que ja tenen decidit “el repertori de sardanes” que faran i que “l’assaig serà aquest dissabte”, el dia abans de tocar davant del públic a Guils. “A més a més, alguns músics també toquen altres instruments dels quals hem esmentat, com el clarinet, el saxo, la flauta o el piano”. Això significa que ens espera una jornada joiosa pel sentit de l’oïda.

 

Naixement de la Cobla Berga Jove

Els integrants del grup expliquen que “un dels motius pels quals es va voler crear aquesta cobla és perquè molts dels components, a part de tenir una bona relació amistosa forjada a l’Escola Municipal de Música de Berga, creien que un projecte com aquest podria tenir molt potencial, però no ho havien tocat mai junts”. El “detonant” va ser una audició que es va fer a voluntat pròpia per l’ANC de Berga a finals de març de 2014, perquè “tot i el poc temps del qual es va disposar per preparar-la, el resultat va ser molt satisfactori”.

 

Finalment, el 31 d’octubre de 2014 la Cobla Berga Jove va presentar-se oficialment a un concert al Pavelló de Suècia de Berga. El seu objectiu és “poder arribar a interpretar grans obres per a cobla”, però, afegeixen, “com que la cobla no va ser creada per fer concerts, sinó per tocar sardanes i música tradicional arreu del territori català”, això és el que ofereixen i continuaran oferint.

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir La Cobla Verga Jove omplirà els carrers de Guils de Sardanes per la Festa Major, potser també t'interessa la lectura de Primers anuncis del festival Occident Summerfest Cerdanya

 

Article redactat per Elena Pardo amb la informació proporcionada pel representant de la Cobla Berga Jove, Joan Serra

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal