La penúltima etapa de la cursa Transpyr Coast to Coast travessarà la Cerdanya | Avui Cerdanya

La penúltima etapa de la cursa Transpyr Coast to Coast travessarà la Cerdanya

  • Compartir:

Considerada una de les deu travessies ciclistes més apassionants del món, la 13a edició de la Transpyr Coast to Coast tornarà a unir l'Atlàntic amb el Mediterrani de l'11 al 17 de juny, en un itinerari de set etapes diàries, 750 quilòmetres i 18.000 metres de desnivell acumulat. Set dies sense parar en els quals els amants de les dues rodes prendran el pols i mostraran al món la immensitat i la màgia dels Pirineus; la varietat i les exigències d'una naturalesa abrupta, salvatge i impredictible; i els més mítics ports de muntanya del planeta, en l'única gesta que té com a missió travessar els Pirineus de costa a costa per a unir dues mars.

Qui l'han fet diuen que és addictiva i que no hi ha prou amb una sola vegada. I és que travessar els Pirineus amb bici, de punta a punta, en només set dies per a anar de mar a mar és una mica més que un repte. Cada any, la Transpyr Coast to Coast aixeca més passions a escala mundial perquè és l'única competició costa a costa, que arreplega la gesta esportiva amb l'amor per la naturalesa i els grans paisatges. I és que gran part de la seva màgia resideix precisament aquí, a observar com evoluciona el paisatge al pas de la bicicleta i respirar l'esperit esportista.

 

Bicicleta de muntanya, carretera i bicicleta elèctrica


Són set dies de màgia a ritme de pedal, amb l'única missió de conèixer i travessar els bonics Pirineus per a tornar a sentir l'onatge. Una aventura a part per a experimentar la varietat, descobrir i connectar amb l'entorn a través de les dues rodes, en la qual es pot participar de manera individual o en equips de dues persones. La Transpirinenca ofereix tres recorreguts diferents amb una dificultat molt alta. La Transpyr Gran Raid MTB és un repte exigent per a amants del ciclisme de muntanya; la Transpyr BackRoads és per als fans de les rodes fines i les bicicletes de carretera; i, l'E-Transpyr C2C és per a gaudir dels millors paisatges amb bicicleta elèctrica.

 

Set etapes amb la diversitat dels Pirineus


El recorregut de la Transpyr Coast to Coast comporta una autèntica diversitat de terrenys i paisatges. Són set etapes carregades d'adrenalina en els 750 quilòmetres que separen l'Atlàntic del Mediterrani, des de la localitat de Saint-Jean-de-Llum (Pirineu francès) a Roses (Costa Brava). La nova edició que arrencarà en el privilegiat entorn natural de Saint-Jean-de-Llum, en el cor del País Basc, en Pays de Cize, l'11 de juny, cobrirà un tram de 80 quilòmetres i ascendirà fins a 2.400 metres per a arribar a Saint-Jean-Pied-de-Port. Més exigent es preveu la segona etapa, que el 12 de juny partirà cap a Oloron-Sainte-Marie (Pirineus Bearn i la vall de Ossau) i que mostrarà al món la majestuositat dels Pirineus francesos. Seran 90 quilómetros, 2.600 metres de desnivell positiu i 2.555 de desnivell negatiu en un recorregut marcat, a saber si per la calor, l'aigua o la neu.

Una de les etapes regnes de la Transpyr Coast to Coast 2023 serà la del Tourmalet. Aquesta tercera jornada posarà a prova les cames dels ciclistes que hauran de superar 110 km i ascensions de fins a 2.900 metres en la travessia fins a Bagnères-de-Bigorre, al peu del Col du Tourmalet i el Pic du Midi. Un tram especial i un dels més extraordinaris es disputarà l'endemà, el 14 de juny, quan els ciclistes deixaran enrere el Pirineu francès i s'introduiran en l'orografia catalana a través del Col du Portillon, recorrent 105 km fins a Vielha, amb 3300 metres de desnivell positiu i 2760 de desnivell negatiu.

L'etapa més exigent de totes arribarà en la cinquena jornada de la Transpyr Coast to Coast, amb el tram més llarg, el de 130 quilómetros fins a arribar a la Seu d'Urgell (Lleida). Una etapa en la qual els participants hauran de treure forces de flaquesa i requeriran encara més força i passió per a superar ascensos de fins a 2.900 metres.

La penúltima etapa estarà marcada per l'entrada triomfal pel Pirineu de Girona i la travessa de la Cerdanya, amb arribada a Camprodón el 16 de juny. Un tram que suposarà 105 quilòmetres, 2.600 metres de desnivell positiu i altres 2.310 metres de negatiu. I, la gran final, prevista per al 17 de juny, cobrirà aquest magnífic tram de 110 quilòmetres que va des de Camprodon a Roses, amb ascensos de 1.400 metres i baixades de 2.390 metres, i que culmina el somni dels centenars de ciclistes de la Transpyr Coast to Coast de passar de l'Atlàntic al Mediterrani, de mar a mar.

 

Et pot interessar

Si t'ha agradat llegir La penúltima etapa de la cursa Transpyr Coast to Coast travessarà la Cerdanya, potser també t'interessa la lectura de Benita Saball: “A un mateix equip pot haver-hi avis, fills i nets”

 

Article redactat a partir de la informació proporcionada per l'organització de la cursa Transpyr Coast to Coast 

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal