La sequera amenaça amb deixar Llívia sense aigua | Avui Cerdanya

La sequera amenaça amb deixar Llívia sense aigua

  • Compartir:

Preocupació a l'Ajuntament de Llívia, que ja han informat al web municipal que perilla el subministrament d’aigua. I és que la quantitat de metres cúbics d’aigua captats diàriament, que van als dipòsits municipals, és menor a la del consum que hi ha aquests dies a la població.

agost/aigua-riu-erEstat actual riera d'Er (Foto: Ajuntament de Llívia).

L’Ajuntament de Llívia alerta que l’abastament d’aigua de boca, perilla. L’administració municipal ha emès dos bans, en pocs dies, reclamant als veïns de la població que no utilitzin l’aigua de la xarxa municipal per a omplir piscines o per a regar jardins. Si es manté la situació de sequera, si es redueix el volum de captació d’aigua, si es manté el consum alt, com ara, l’actual reserva d’aigua de Llívia no és suficient per garantir el subministrament.

Poca reserva, poc cabal de subministrament

Llívia disposa de dos dipòsits. Cereja (1.500 metres cúbics) i Gorguja (1.000 metres cúbics). Cap dels dos està al 100% de la seva capacitat. El de Cereja, sols a un 30%. El de Gorguja, menys del 70%.

L’aigua del riu Angostrina, a través del canal d’Angostrina, subministra el dipòsit de Cereja. Aquesta aigua és només per als habitants del nucli agregat. El consum d’aquests dies és similar a l’aigua que entra al dipòsit.

El dipòsit de Gorguja s’alimenta del riu Er, a través del reg de Gorguja. En aquest cas, l’entrada d’aigua al dipòsit és inferior al consum diari.

En aquest context l'Ajuntament de Llívia fa mans i mànigues per a resoldre aquesta situació que pot ser crítica. Ja ha emès bans (els dies 1 i 10 d’agost) reclamant la responsabilitat dels veïns de Llívia. A més, ha fet campanya entre agents de la propietat immobiliària del municipi, fent arribar a les comunitats de veïns el problema d’abastament actual. Alhora, s’ha demanat a les empreses de jardineria que no facin ús de l’aigua de la xarxa per a regar.

Informació més completa a la web municipal de l'Ajuntament de Llívia. Fotografia d'AvuiCerdanya.com

Si us ha agradat llegir La sequera amenaça amb deixar Llívia sense aigua també us pot interessar la lectura de Cinc captacions d'aigua entre Puigcerdà i la Seu d'Urgell sobrepassaven el límit permès.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal