Les calorades incentiven les reserves últim minut i de durada curta | Avui Cerdanya

Les calorades incentiven les reserves 'últim minut' i de durada curta

  • Compartir:

El Pirineu fregarà la plena ocupació a l'agost. El turisme de muntanya a l'estiu continua amb xifres de rècord. El sector turístic de Lleida preveu repetir les xifres del 2022.

hotel-muntanya-prullans-jacuzzi-acnGaudint del jacuzzi I les panoràmiques a l'hotel de Prullans (Foto: ACN).

El sector turístic del Pirineu afronta amb optimisme el mes d'agost, que com és habitual, és el mes d'estiu que registra una demanda turística més alta. La mitjana d'ocupació es situarà entre el 80 i el 95%, segons la modalitat d'allotjament i la zona turística, i s'espera que alguns establiments pengin el cartell de complet pel pont de la Mare de Déu d'Agost, entre els dies 12 i 15. 

El Pirineu, activitats lúdiques I esports de muntanya

L'àmplia oferta turística de les comarques de muntanya com pot ser senderisme, esports d'aigua com el ràfting, excursions a cavall o en bicicleta de muntanya fa que el turisme que arriba a l'agost sigui majoritàriament familiar i de proximitat. Així, el director del Cerdanya EcoResortDavid Isern, ha explicat que enguany estan registrant una davallada del turista nacional i una recuperació del visitant internacional, fet que ha permès igualar el volum d'ocupació al juliol respecte a anys anterior. De cara a l'agost, però, veuen que hi ha una part de les reserves que es formalitzen a darrera hora, per exemple en els dies en què hi ha una onada de calor, i per a estades més curtes. Així, també han baixat les despeses en l'àmbit de les activitats i de restauració.

hotel-piscina-prullans-acnTuristes a l'hotel de Prullans (Foto: ACN).

Isern creu que el canvi de tendència, respecte als darrers tres anys de pandèmia i confinaments, té a veure amb les ganes de viatjar a l'estranger i la situació econòmica actual, afectada per un increment de preus. Així, en el cas de les activitats que ofereix als clients de l'Hotel Muntanya i del Càmping La Cerdanya, noten que les que tenen més interès són aquelles de caire vivencial, que són més difícils de fer sense contractar un servei.

Més sobre aquesta notícia

Si us ha interessat llegir Les calorades incentiven les reserves 'últim minut' i de durada curta també us pot interessar la lectura de Reobertura d'un hotel històric a Font Romeu.

Informació d'ACN publicada per Ivan Sanz.

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal