Reobertura dun hotel històric a Font Romeu | Avui Cerdanya

Reobertura d'un hotel històric a Font Romeu

  • Compartir:

Bones notícies. L'Oustalet, un hotel històric de Vià, dins el municipi de Font-Romeu (Alta Cerdanya), torna a obrir portes aquest estiu. Darrere l'obertura hi ha una bonica paradoxa si tenim ben present que els orígens de l'estació d'esquí es deuen precisament, a l'obertura d'un gran hotel a principis del segle passat. Ara és l'estació la que "salva" un hotel.


hotel-oustalet-piscina-coberta-via-font-romeu-ist


Després que l'hivern passat aquest establiment històric romangués tancat, aquest estiu ha reobert de nou. L'operació de reflotament ha estat gràcies a l'acord conjunt de copropietat al qual han arribat Altiservice Font Romeu Pirineus 2000, d'una banda, i l'empresari local Jean-Christoph Solère, de l'altra. Un acord que compta amb un precedent, que no és altra que el del restaurant La Gallina, el restaurant d'altitud de Les Airelles de Font Romeu posat en marxa ara fa dos hiverns i que tan bons resultats està donant.

Tot això ha estat possible després d'arribar a un acord amb els antics propietaris de l'establiment, la família Rossell, que el va posar en marxa als anys 60 del segle passat. Actualment, estan jubilats i no hi havia perspectives que els seus hereus, o una altra empresa del sector, volguessin continuar amb el negoci.

L'Oustalet inicia, doncs, una nova història. Una nova etapa que ja d'entrada comporta una bona paradoxa.

I és que si l'estació d'esquí de Font Romeu-Pyrénés 2000 té els seus orígens en l'obertura del majestuós Grand Hotel (1913), i amb ell un any més tard l'arribada del tren jaune, començant així la popularització dels esports d'hivern a partir dels anys trenta del segle passat, ara la història sembla invertir-se i és l'estació d'esquí la que permet recuperar un hotel que semblava sentenciat a l'oblit.
 

hotel-oustalet-font-romeu-via-04

I com és l'hotel?

De moment, però, us donem a conèixer aquest hotel de dues estrelles ubicat al poblet de Vià, dins el municipi de Font Romeu.

L'edifici ha estat reformat recentment en una primera fase, posant al dia les parts més elementals, deixant com a resultat habitacions de dues a 4 persones, però conservant la seva essència d'hotel acollidor i d'estil arquitectònic de muntanya. I al seu interior detalls que respiren història per tots els racons, cosa que li dona una ànima especial, molt genuïna, o cosa que és el mateix, conservant la seva identitat històrica.

A més a més, la nova direcció aposta per una cuina de producte local combinant tradició i innovació. Pel que fa a serveis, cal destacar la sala-reunions per a col·lectius professionals o de l'àmbit econòmic, el jacuzzi/sauna, la piscina-jacuzzi, la cabina de sauna, la piscina exterior amb coberta i la terrassa-solàrium.

L'hotel ofereix servei de bus-navette amb diversos serveis diaris que connecten amb Font Romeu i l'estació d'esquí, a 5 minuts.

També us pot interessar

Si us ha agradat llegir Reobertura d'un hotel històric a Font Romeu també us podria interessar la lectura de Font Romeu comença les obres del nou telecabina.

Una informació d'Ivan Sanz i fotografies d'AvuiCerdanya,

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal