Nit de llamps, trons i pluja a la Cerdanya | Avui Cerdanya

Vídeo. Nit de llamps, trons i pluja a la Cerdanya

  • Compartir:

La Cerdanya va viure la passada nit una tempesta intensa amb llamps, trons i pluja. I no ha estat una tempesta qualsevol, i prova d'això és que a les comarques de ponent de Catalunya s'ha requerit l'actuació dels bombers. A la Cerdanya, però, la tempesta ja va arribar desgastada en compració a la plana i Pirineu de Lleida.

Els Bombers han atès una cinquantena d'avisos entre les vuit del vespre i les deu de la nit a causa del vent i la pluja que acompanyen la tempesta que ha assolat la zona de Ponent. En la majoria de casos han estat requerits per caiguda d'arbres o branques. Entre dos quarts de deu i les deu s'han atès 20 avisos més, 7 al Segrià. Igualment han estat per arbres i branques caiguts, així com també altres elements, o bé per alguna inundació.

Protecció Civil, de la seva banda, ha explicat que coincidint amb l'episodi de temps "violent" uns 16.000 abonats de la demarcació de Lleida s'han quedat sense subministrament elèctric.

Dades de vent

En el marc de la tempesta també s'han registrat ratxes de vent fortes al Segrià com la d'Alguaire, de 115 quilòmetres per hora, la de Lleida, 79,6, la d'Alcarràs, de 71,3 o la de Torres de Segre de 67. A Tremp, al Pallars Jussà, s'ha arribat als 72 quilòmetres per hora.

Dades de pluja

El Servei Meteorològic informa que a Torres de Segre s’han recollit 29,1 litres per metre quadrat; a Port del Compte, 28,7 litres; a Organyà 27,7 litres; i a Camarasa 23,9 litres. Pel que fa al vent, a Alguaire s’han registrat cops de 115 km/h; a Lleida, de 79,6 km/h; a Alcarràs, de 71,3 km/h; i a Torres del Segre, de 67 km/h. Durant tot dijous hi ha hagut 7.529 llamps núvol-terra.

Dades d'ahir a Puigcerdà

Segons la web d'informació meteorològica de Jordi Queralt a Puigcerdà, la pluja recollida ahir durant la tempesta va ser de 12 litres/m2. La temperatura màxima va ser de 29,7 i la mínima de 10,8, amb un cop màxim de vent de 27,7 km/h de component "garbí".

Si us ha interessat Vídeo. Nit de llamps, trons i pluja a la Cerdanya us convidem a seguir la nostra secció de meteorologia a l'AvuiCerdanya o la notícia La conca del Segre mantindrà l'estat d'emergència fins a finals de juliol.

Informació d'ACN i AvuiCerdanya.

 

Diari de la Neu
Info Jonquera
Premsa Comarcal